5 razloga zasto je fortnite tako popularan

Sponzorisan članak

Malo koja igra postane toliko popularna da su čak i ljudi koji nemaju veze sa gejmingom čuli za nju. U veoma kratkom periodu, Fortnite je postao najigranija igra na svijetu, a igraju je svi – od klinaca iz kraja do poznatih sportista i glumaca. Šta je razlog ogromne popularnosti ove Battle Royale pucačine?

1. Freemium model igranja

Jedan od glavnih razloga zašto je neka igra popularna je – gameplay dizajn, ali i cjelokupni vizuelni ugođaj. Fortnite nije prva Battle Royale igra koja se pojavila, naprotiv, inicijalno igra nije ni planirana da se igra na ovaj način. Međutim, kada se pojavio PUBG, Epic Games je shvatio da ima šansu da napravi nešto veliko. Da podsjetimo, cilj Battle Royale igara je jednostavan – ostani posljednji igrač na mapi.

I dok je PUBG ozbiljna igra koja je za kratko vrijeme skupila veliki broj igrača, većina se prebacila na Fortnite, prije svega, jer je – besplatan. Freemium model igre je omogućio velikom broju igrača da se priključi bez marke ulaganja, što nije bio slučaj sa PUBG-om. Masovnost igrača je dovela do manje čekanja na partiju, ali i novih modova poput igranja 50 protiv 50 igara na jednoj mapi!

2. Dostupnost na više platformi

Fortnite može da se igra na praktično svim platformama: PlayStation 4, Xbox One, PC, iOS, Nintendo Switch, dok se Android verzija očekuje ovog ljeta. Kako je igra besplatna, ništa vas ne sprečava da instalirate igru na bilo kom uređaju koji posjedujete i upadnete u akciju. Iako je igra trenutno ubjedljivo najpopularnija na svijetu, očekuje se još veći rast broja igrača sa izlaskom Android verzije jer, dok kompjuter ili konzolu nemaju svi – telefon je uvijek svakome pri ruci.

Iako djeluje nevjerovatno, mobilne igre donose najviše zarade od svih drugih platformi (preko 40 milijardi dolara godišnje!), što znači da svi treba da razmislimo o tome da upišemo Android kurs i naučimo što više o kreiranju softvera za mobilne uređaje. Fortnite je samo još jedan primjer kako za dobru ideju uvijek ima prostora na tržištu, naročito kad su telefoni u pitanju.

3. Lak gameplay

Fortnite nema ambicije da bude kompleksna igra koju mogu da igraju samo iskusni igrači. Akcenat je stavljen na bogatstvo opcija, tako da sa ostalim igračima možete da plešete, igrate fudbal (u susret početku Svjetskog prvenstva), gradite građevine i, uopšte gledano, dobro se provodite. Protivnici ovako šarenog, šaljivog i pomalo neozbiljnog pristupa su obično fanovi PUBG naslova i stariji igrači kojima smetaju „casual” igrači.

Za mnoge igrače ovo je pravo osvježenje, jer je multiplayer često sinonim za neprijatno iskustvo igranja gdje nećete imati veće šanse u okršaju sa profi igračima. Fortnite pruža mogućnost cijeloj porodici da se zabavlja, što možda nije po svačijem ukusu, ali većini se to očigledno sviđa.

fortnite 5 razloga zasto je popularan4. Komunikacija među igračima

Kad igrate Fortnite, vi niste sami iako je na papiru cilj igre da jedini preživite okršaj na mapi. Ono što je najzaraznije jeste što svaka partija donosi nove izazove i situacije koje jednostavno morate da podijelite sa prijateljima. Često se dešava da priča o nekoj partiji traje duže od samog njenog igranja, a sve zbog nevjerovatnih situacija u kojima se možete naći.

Zato su komunikacijski kanali koji okružuju ovu igru poput chat klijenta, sajtova sa savjetima ili forumima igrača izuzetno bitni, a mogu i da donesu dobar profit. Većina ovih „perifernih” opcija možete i sami napraviti, zbog čega bi PHP kurs u Banjaluci bio izuzetno pametna opcija za sve koji žele da steknu znanja koja mogu da donesu ozbiljan profit u industriji video-igara.

5. Društveni uticaj

Baš kao i globalni hitovi kao što su Counter Strike, GTA i Minecraft donijeli su nove standarde u online (i offline) komunikaciji, tako je i Fortnite promijenio način ponašanja igrača. Atmosfera igre je toliko pozitivna da, i pored milionskog broja igrača, i dalje nema ozbiljnijih vijesti o maltretiranju i trolovanju.

Drugim riječima, svi su došli da se dobro zabave, a ne da budu oni koji kvare sve. Još jedna bitna stvar jeste da ova igra predstavlja pravi primjer kako dobar proizvod plasiran u pravo vrijeme može da utiče na cio svijet.

Komentari