audi sandbox virtuelna realnost

Sjećate se “Autostrade”? Neki su je još zvali i “Gur gur” ili “1 2 3”. To je ona igra koju smo obožavali kao klinci a koja se sastojala od nacrtane staze na nekoj velikoj površini, ispunjenom preprekama, na kojoj ste se sa autićima igračkama trkali protiv svojih prijatelja.

Audi je odlučio da ovu igru i sva ona dječija maštanja o vožnji autića oživi uz pomoć virtuelne realnosti, u sklopu marketinške kampanje za njihov novi Q5.

Evo šta su radili.

Omogućili su ljudima da u kutiji sa pjeskom osmisle i naprave svoju sopstvenu trkaću stazu, a zatim da se njome i provezu uz pomoć Oculus Rift naočala i virtuelne realnosti. Rezultati su nevjerovatni, pa garantujemo da će video ispod probuditi dijete u svakom od vas.

Sistem koji se nalazi iza ovog projekta veoma je komplikovan ali je princip jednostavan – specijalna kamera snima svaki djelić staze koju ste napravili, a zatim je u realnom vremenu renderuje u virtuelnu realnost. Staza se zatim prikazuje u vašem Oculus Rift headsetu, a uz pomoć gamerskog volana i komandi dobijate utisak stvarne vožnje u novom Audi Q5.

U videu ispod možete pogledati kako je čitav ovaj projekat osmišljen i izrađen.

Komentari