Botovi se pojavili i u PC verziji PUBG-a

Prije nepunih mjesec dana bilo je najavljeno kako će battle royale igra PUBG ubuduće imati A.I protivnike kako bi novi igrači imali zabavnije iskustvo igranja pokraj istreniranih veterana. Botovi su tako od kraja četvrtog mjeseca postali prisutni u svim mečevima osim Rankeda, ali na konzolama. U međuvremenu je najavljeno kako ta promjena neće vrijediti samo za konzole nego će u sljedećem ažuriranju zahvatiti i PC platformu.

Reakcija PC igrača na to je bilo prilično negativna, no od botova se nije odustalo. Jučer je u testiranje tako krenula verzija 7.2, a s njom i botovi. Neki su igrači uvjereni kako će to učiniti igru manje zanimljivom u svakom meču dok se botovi ne istrijebe. Međutim, developeri igre kažu da im treba dati šansu te da je omjer botova po meču dinamičan za svaki meč.

“Ovo je samo prva iteracija botova. U nadolazećim mjesecima implementirat ćemo tehničke mašinskog učenja da bismo nadgledali kako ljudi igraju te unaprijedili naše botove da se ponašaju realističnije.” – stoji u priopćenju PUBG Corpa.

No, igrači nisu ljuti samo zbog botova. U igru sa ažuriranjem 7.2 stiže novi sistem Ranked takmičenja, s novim pravilima koja daju prednost timskom igranju do 64 igrača. Uz to, promijenjen je i način rangiranja na ljestvici te sada timski uspjeh za individualni rezultat igra praktično ne znači ništa.

Izvor: hcl.hr

Komentari