instagram uzivo

Instagram slijedeći Facebook uskoro bi trebalo da uđe u novu revoluciju video sadržaja uživo. Ova popularna društvena mreža za sada je u testnoj fazi ove nove usluge. Prvi koji bi mogli da uživaju u novoj Instagram usluzi su stanovnici Rusije gdje bi prvo trebalo da zaživi Video live.

Živi video na Instagramu pored jasno vidljivog boldiranog naslova „Live“ na pojedinim objavama biće uočena i opcija koja nosi simptomatičan naziv „Go Insta“.

Nedavno uvedena opcija priče na Instagramu koja podsjeća na Snapchatov sistem dijeljenja sadržaja ukazuje na to da nekada isključivo fotografski medij otvara vrata sve više popularnom live prenosu.

Iako kompanija Instagram još javno nije komentarisala uvođenje nove usluge, ali sama činjenica da je ta društvena mreža u vlasništvu Marka Zukerberga koji je i vlasnik Facebook-a koji već ima opciju živog videa, velika je vjerovatnoća da će se uskoro ova usluga pojaviti i na vašem Instagramu.

Kompanija Facebook je u posljednjih nekoliko godina uložila mnogo novca u virtuelnu stvarnost i načine kreiranja LIVE prenosa preko društvenih mreža, koju sada slijede i ostale društvene mreže.

Komentari