google earth live streaming

Google Earth nedavno je pokrenuo opciju za koju nikad ne bi pomislili da je trebamo, a nakon što smo je probali ovu aplikakciju više ne možemo da zamislimo bez nje.

U pitanju je live stream lokacija na svijetu koje su poznate po velikoj aktivnosti životinja, pa će zaljubljenici u prirodu moći u svakom trenutku da pristupe kamerama koje snimaju ova područja i uživo posmatraju životinje u njihovom prirodnom staništu.

Tako na primjer možete gledati plaže na Aljaski gdje se izležavaju morževi, dijelove Atlantika koji su poznati po velikoj aktivnosti ajkula ili prizore mrkih medvjeda koji love losose u Katmai nacionalnom parku…

Ova opcija predstavlja saradnju Google Earth i organizacije explore.org, čiji je cilj okupiti aktiviste širom svijeta i predstaviti njihov rad na polju očuvanja prirodne sredine, borbe za zaštitu životinja, borbe protiv siromaštva i sl.

Jedna od njihovih aktivnosti bila je i postavljanje live streaming kamera na ova čuvena okupljališta životinja kako bi se pratile njihove aktivnosti i navike. Pristup ovim streamovima bio je do sad dostupan isključivo preko njihovog websitea a sad je vrlo lako dostupan i na Google Earth.

Komentari