Microsoft Visual Studio 2017

Microsoft je konačno objavio Visual Studio 2017 – osvježenu verziju Microsoft integrated development environment (IDE) – koji je dostupan za download.

Novi Visual Studio 2017 donosi podršku za druge operativne sisteme, pored Windowsa i omogućava developerima da prave mobilne i cloud aplikacije za Mac, Linux i druge.

Cijeli paket je dostupan za skidanje sa sajta Visual Studija, zajedno sa ponudom koja omogućava onima koji požure da dobiju šezdesetodnevni besplatan Xamarin University kurs iz kodiranja .

Microsoft tvrdi da je ovo ”najproduktvinija verzija do sada” i da Visual Studio 2017 može pomoći ”svakom programeru da napravi bilo koju aplikaciju, na bilo kojoj platformi.” Razvoj aplikacija na novom Visual Studiju primarno je orijentisan na cloud (uključujući Microsoft Azure App Servis) i mobilne aplikacije na svim OS platformama.

Novi Visual Studio 2017 uključuje i ubrzanu instalaciju, poboljšanu navigacviju, nove jezičke opcije, CMake podršku za C++, Linux podršku za C++, testiranje modula kodova u realnom vremenu, Xamarin Forms pregledač, cloud-povezivost, .NET Core, DevOps…

 

Komentari