15 genijalnih veb sajtova za ubijanje dosade

Mnogi bi rekli da je u današnje vrijeme gotovo nemoguće da vam bude dosadno uz sve ono što se nudi na internetu. Međutim, svi smo se bar ponekad našli u situaciji da gledamo u ekran našeg računara bez ikakve ideje kako da ispunimo slobodno vrijeme koje imamo.

Feed-ovi na društvenim mrežama prelistani, vijesti koje nas interesuju sve pročitane, ono nešto što smo rekli da ćemo danas završiti smo opet pomjerili za sutra i sad nas polako napada dosada.

Ništa ne brinite uz vas smo. Imamo listu od 17 veb-sajtova koji će biti savršen izbor za ubijanje dosade (neki će reći za gubljenje vremena).

A good movie to watch

Ako volite da gledate filmove, A good movie to watch će postati vaš omiljeni veb-sajt. Po samom naslovu vam je već jasno da vam sajt pomaže u pronalaženju filmova, ali ono što ga čini posebno zanimljivim jeste to da će vam filmove predlagati ne samo po žanrovima već i po vašem raspoloženju. Obavezno posjetite ovaj sajt i pronađite nevjerovatne dragulje kinematografije za koje ožda niste ni znali da postoje.

Little Alchemy 2

Little Aclhemy 2 je ustvari igra koju igrate u browseru u kojoj kombinujete razne elemente kako bi stvarali nove. Možda zvuči nezanimljivo ali vjerujte nam, Litle Alchemy je nevjerovatno zarazna igra koja će vam oduzeti jako puno vremena.

Drinkify

drinkify websiteDrinkify je sajt čiji je cilj pomoći ljudima koji bi nešto pili a ne znaju tačno šta. Naime, od vas se traži samo da u polje upišete bend ili izvođača kojeg trenutno slušate i sajt vam predlaže piće koje će najbolje ići uz tu muziku. (Drinkify ima disclaimer u kojem tvrde da oni nisu odgovorni za propadanje vaše jetre a Taster se takođe ograđuje od stanja u kojem se nalazi vaša jetra)

Radiooooo

Radiooooo je kao stvoren za sve one trenutke kada nemate ideju šta da slušate. Ovaj veb-sajt će vam na genijalan način pomoći da dođete do zanimljive muzike – jednostavno odaberite eru (npr. 50-te godine) te državu koju želite i odmah vam počinje streaming muzike iz odabrane ere i odabrane države (otkrili smo da je pop muzika Japana u 60-im bila jako zanimljiva).

Pixel Thoughts

Pixel Thoughts je alat za meditaciju koji je odličan za one trenutke kad vas more neke brige ili strahovi. U centralno polje upišite vaš problem i u 60 sekundi gledajte kako on nestaje pred vašim očima uz nekoliko jednostavnih savjeta da se smirite i opustite.

Forgotify

forgotify websiteIza sajta Forgotify krije se plemenita misija. Tvorci sajta otkrili su da na muzičkoj streaming platformi Spotify postoje milioni pjesama koje nikad nisu preslušane do kraja ili nisu preslušane uopšte. Ovaj sajt želi da vrati život tim pjesmama. Forgotify možete sve te pjesme preslušati po potpuno random redoslijedu i bez ikakve kontrole. Sjajno zar ne?

Project Gutenberg

Vjerujemo da je dosta vas već čulo za Project Gutenberg ali odlučili smo ipak da ga uvrstimo na ovu listu. Ovo je sajt koji vam nudi više od 50.000 besplatnih e-knjiga. Treba li još nešto dodati na ovo?

Geoguessr

Još jedna browser igra. Geoguessr vas baci na random lokaciju koja se prikazuje na Google Maps a vaš zadatak je da pogodite gdje se nalazite. Možete da se krećete, posmatrate okolinu i kad ste spremni izaberete lokaciju na mapi svijeta za koju mislite da je vaša.

Open Puppies

Pretpostavljamo da je ovaj sajt napravio neko ko zaista voli pse. Međutim, ono što je bitnije je to da će se Open Puppies dopasti svakom ko obožava čovjekovog najboljeg prijatelja jer je jedina funkcija ovog sajta da vam kad pritisnete Space servira random GIF-ove pasa.

The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, the RPG

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy the RPGAko vam kažemo da je ovo jedna od najtežih, najbizarnijih i najzanimljivijih online igara koje smo vidjeli nismo ni blizu da vam opišemo koliko smo uživali igrajući The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, the RPG. Za ljubitelje knjige ovo će biti prava poslastica, ali će u njoj uživati i svi oni koji vole izazove i mozgalice.

Akinator

Akinator nas je zaista iznenadio svojom „vidovitošću“. Naime, igra od vas zahtjeva da pomislite na nekog fiktivnog lika, a onda uz pomoć niza pitanja pokušava da otkrije na koga ste pomislili. I veoma često (uvijek) uspjeva u tome.

What Should I Read Next

Još jedan vrhunski sajt za ljubitelje knjiga. What Should I Read Next vam predlaže knjige koje trebate pročitati na osnovu onih koje ste već pročitali. Jedini nedostatak je što vam sajt ne nudi nikakve recenzije za knjige koje preporučuje pa ćete ih sami morati malo istražiti.

Calming Manatee

calming manatee websiteCalming Manatee je jedan od najboljih sajtova za ljude koji su tužni, ljuti iz nekog razloga ili žele mali boost samopouzdanja. Sve što sajt nudi jeste gomila random fotografija morskih krava sa napisanim porukama. Ali realno, zar čovjeku treba nešto više od toga u životu

My Fridge Food

My Fridge Food je jedan od najvećih izuma čovječanstva jer rješava jedno od najbitnijih pitanja svaklog čovjeka – Šta jesti. Sistem je jednostavan – vi izaberete namirnice koje imate u svom frižideru a sajt vam na osnovu njih prikaže recepte za jela koja možete napraviti sa tim namirnicama.

Za one kojima je baš baš dosadno: Boredom Button

Boredom button je stvoren za one kojima je baš baš dosadno ili su probali sve ove sajtove koje smo predstavili ali još uvijek imaju slobodnog vremena. Saj je jednostavan – kliknite na dugme i bićete prebačeni na random saj koji bi trebao da vas zabavi. Uz ovaj sajt otkrićete koliko na internetu postoji beskorisnih a opet jako zabavnih sajtova.

Komentari