samsung gradjevina

Firma Samsung otvorila je novi centar za istraživanje umjetne inteligencije (AI) u New Yorku. Iz tvrtke ističu da na taj način odgovaraju na zahtjeve tržišta koje se brzo mijenja te da ojačaju primjenu umjetne inteligencije u uređajima potrošačke elektronike.

AI centar u New Yorku će voditi Daniel D. Lee, izvršni potpredsjednik firme Samsung Research i vodeći stručnjak u području AI robotike, koji se pridružio Samsungu u junu 2017. godine.

U suradnji s vodećim stručnjakom u području tehnologija umjetne inteligencije temeljene na neuro nauci, H. Sebastian Seungom, izvršnim potpredsjednikom firme Samsung Research, novootvoreni AI centar će predvoditi napredna istraživanja u robotici.

Kao glavni naučni istraživač Samsung Electronicsa, Seung će također savjetovati Samsung o naprednim AI istraživanjima u razvoju budućih mogućnosti za rast poslovanja.

„Trebamo se skoncentrisati na stvaranje novih vrijednosti koje će korisnicima učiniti život puno lakšim dok koriste moć umjetne inteligencije u Samsungovim proizvodima i uslugama.

Da bismo to postigli, naši globalni centri za istraživanje umjetne inteligencije, uključujući i ovaj u New Yorku, moraju igrati ključnu ulogu.”, rekao je Hyun-suk Kim, predsednik i voditelj firme Samsung Research.

Samsung je također najavio da će do 2020. godine zaposliti čak hiljadu novih stručnjaka. Centar u New Yorku je Samsungov šesti AI centar, a radit će u suradnji sa ostalim Samsungovim istraživačkim centrima koji se nalaze u Koreji, SAD-u (Silicijska Dolina), Ujedinjenom Kraljevstvu, Kanadi i Rusiji.

„Uzbuđeni smo zbog otvaranja novog AI centra koji će biti specijalizovan za istraživanje robotike. Također, radujemo se i suradnji sa najvišim univerzitetima i akademskim centrima u regiji.“, rekao je Daniel D. Lee.

„Područje istraživanja umjetne inteligencije napravilo je revolucionarni napredak konačno prihvaćajući neuronske mreže. Ovo je samo početak nove ere inovacija u istraživanju umjetne inteligencije, a mi u istraživačkom centru u New Yorku ponosni smo što smo dio ove uzbudljive priče.”, rekao je H. Sebastian Seung.

Izvor: ictbusiness.info

Komentari