steam link anywhere

Valve je ove sedmice najavio novu platformu pod nazivom Steam Link Anywhere koja će nam omogućiti da igre sa svog računara streamujemo i igramo na bilo kojem drugom računaru sa internet konekcijom.

Za sada se ova platforma nalazi u ranoj beta fazi, a ukoliko ste zainteresovani možete je skinuti na Steam forumu. Jedini preduslovi za ovu platform jesu brz upload na računaru na kojem se nalaze igre te brz download na uređaju na kojem želite da igrate.

Trenutno Steam Link Anywhere platforma dostupna je korisnicima Android i Rasberry Pi uređaja, ali očekuje se da Steam Link Anywhere uskoro bude omogućen i u PC to PC kombinaciji.

Steam je s razlogom požurio u najavi ove platforme, i to dok se još nalazi u ranoj beta fazi, jer se očekuje da će Google predstaviti svoju platformu za game streaming na ovogodišnjoj GDC konferenciji.

S obzirom da je Microsoft ove sedmice takođe predstavio servis koji vam omogućava streamovanje igara sa računara na Xbox, izgleda da laganim koracima ulazimo o novu eru gaming koji će biti u potpunosti okrenut cloudu i streamingu.

Komentari