samsung galaxy note 8

Predstavljen je najnoviji telefon/fablet kompanije Samsung – Galaxy Note 8 – a po svemu sudeći, mnogi će ga obožavati.

Riječ je o uređaju koji ima 6.3-inčni Infinity displej, sa edge-to-edge dizajnom koji smo već viđali, a uz koji dolazi i S Pen pametna olovka. Fizički taster sa prednje strane telefona više nije prisutan, stranice su zakrivljene, a okvir oko samog ekrana nešto smanjen. Na zadnjoj strani se nalazi senzor otiska prsta.

Osim svega navedenog, sa ovim modelom Samsung je prvi put u ovoj godini ušao u svijet telefona sa dvije kamere na poleđini. Integrisan je Bixby taster, koji se nalazi na lijevoj strani. U dnu telefona nalaze se USB-C konektor, zvučnik, 3.5mm priključak za slušalice i ulaz za S Pen.

Kupci će imati mogućnost da biraju između četiri boje – Midnight Black, Orchid Gray, Maple Gold i Deep Sea Blue – i neće morati brinuti za vodu, jer telefon ima sertifikat za vodootpornost. Važna napomena je i da će prve dvije boje telefona biti dostupne u SAD, a druge dvije u ostatku svijeta.

Displej koristi Super AMOLED tehnologiju, a rezolucija iznosi 2960 x 1440p. Najveći novitet je naravno gore pomenuta integracija dvije kamere na poleđini uređaja. Obje su sa senzorima od 12 MP i sa optičkom stabilizacijom slike. Kamera posjeduje i Live Focus. Čak se i prednja može pohvaliti svojim 8MP senzorom i autofokusom.

Ako pričamo o hardveru, treba da znate da telefon pokreće Qualcomm Snapdragon 835 (za Ameriku) i Exynos 8895 čipset (za ostatak svijeta), RAM je povećan na 6 GB, a u slučaju interne memorije moguće je birati između 64, 128 i 256 GB,

Kapacitet baterije Note 8 modela je nešto manji i iznosi 3300mAh, a razlog tome su problemi sa prethodnim modelom u ovoj sferi. Moguće je i bežično punjenje, pored klasičnog preko USB-C ulaza.

Note 8 će raditi na Android 7.1.1 Nougat i Samsung Experience UX interfejs. Narudžbu je već moguće poslati, a svi koji to učine u ovom ranom periodu dobijaju na poklon i Samsung DeX dock za telefon. Telefon će na tržištu biti zvanično plasiran tek 15. septembra, a cijena će iznositi 999 evra.

samsung galaxy note8

samsung smartfon galaxy note8

Komentari