tweet se moze editovati

Ako u Google pretraživač ukucate frazu “How to edit a tweet,” dobićete oko 321 milion različitih rezultata koji vam govore da to jednostavno nije moguće.

CEO Tvitera, Jack Dorsey kaže da prepoznaje želju korisnika da dobiju mogućnost da edituju već objavljen tvit kako bi ispravili pravopisne greške, ali omogućavanje editovanja tvita nije tako jednostavno kako se čini.

On je izjavio da kompanija pažljivo razmatra situacije koje bi omogućile editovanje tvita, prije nego ova opcija postane stvarnost i potencijalani alat za pomoć pri ispravljanju grešaka.

“Morate obratiti pažnju na situacije u kojima bi mogla da se upotrebi opcija za ispravljanje grešaka u tvitu. Veliki broj korisnika želi ovu opciju da bi mogli da isprave sitnije tekstualne greške ili loše napisan link. To nije problem uraditi ali bi to moglo otvoriti vrata iza editovanje tvitiova koji su davno objavljeni, čak I godinama,” rekao je Dorsey.

Takođe je dodao da bi bilo idealno sprečiti situacije u kojima bi se moglo editovati u beskraj, čak I potpuno menjati čitav tekst u tvitu. Dorsey je naglasio da kompanija želi da implementira soluciju koja bi riješila taj problem.

Razmišljali smo kako da to uradimo na najbolji način. Ne možemo žuriti sa tim. Ne možemo dozvoliti da se mijenjaju neke riječi koje su privukle veliku pažnju javnosti jer to ne bi bilo u redu,” rekao je CEO Twittera.

Kada je izjavio kako je razmišljao već ranije o tome, prisjećamo se da je još 2016. prvi put rekao se o tome razgovaralo unutar kompanije.

“Apsolutno se slažemo da nije dobro da se tvitovi prepravljaju u nedogled unazad, pa se prisjećamo I njegovih riječi da bi trebalo dozvoliti da se prozor za editovanje pojavi od 30 sekundi do 2 minuta najdalje, kako bi korisnik mogao brzo da reaguje I ispravi grešku koju je načinio, bez da mora da briše svoj već objavljeni tvit, naročito ako je za par minuta izazvao veliku pažnju i reakcije.”

Izvor: benchmark.rs

Komentari