Facebook želi da ljudi više kupuju kroz WhatsApp aplikaciju. U ažuriranju, kompanija kaže da planira da proširi funkcije kupovine u aplikacijia za razmjenu poruka kako bi korisnicima pružila više načina za kupovinu proizvoda direktno iz ćaskanja.

Za sada u objavi nema važnijih detalja, ali promotivni video pokazuje kako bi transakcije mogle da izgledaju. Kupac može da doda predmete u svoju korpu i naruči ih direktno iz aplikacije. WhatsApp je u prošlosti imao funkciju kataloga, ali je bio ograničeniji od onoga što Facebook može.

Društvena mreža je napravila veliki pokušaj da proširi svoje funkcije kupovine u sve svoje aplikacije, a nedavno je pokrenut i Facebook Shops, koji omogućava preduzećima da kreiraju svoje kataloge proizvoda, a zatim mogu da nastave da rade na Facebooku i Instagramu. S toga ima smisla što kompanija želi da integriše slične funkcije u WhatsApp.

Pretpostavlja se da će ove transakcije biti rukovođene isključivo preko Facebook Pay, koji je kompanija počela da testira u Brazilu početkom ove godine. Oni su takođe bili prinuđeni da stopiraju kompletan program, nakon što se Centralna banka Brazila pobunila. Kompanija je objavila da planira ubuduće da donosi uplate svim svojim korisnicima.

(Izvor: PCChip)

Komentari