winamp 5.8 dolazi 2019

Više od četiri godine, nakon što je Radionomy kupio Winamp od AOL-a, legendarni muzički plejer se nedavno ponovo pojavio u javnosti, kada je otkriveno da kompanija planira objavu Winamp 5.8 verzije uskoro.

Međutim, izgleda da bi 5.8 ažuriranje moglo ostati u senci onoga što Radionomy planira za audio plejer na duže staze, tokom redizajniranja Winampa u mobilnu aplikaciju.

Promjena bi trebalo da nam omogući korišćenje Winamp 6.0 verzije kao audio plejera za različite mobilne platforme, a cilj je da servis služi kao glavna destinacija za slušanje muzike, podkaste, streaming radio stanica i drugo.

Idealni cilj je da Winamp postane aplikacija koja služi kao hub za sav audio i video sadržaj korisnika, od Spotify muzičkih listi i Audible audio-knjiga, do podkasta.

Ambiciozan projekat, kao što je ovaj, svakako zahteva partnerstva sa svim najbitnijim igračima u industriji, a za sada nije poznato kako Radionomy planira da ostvari ovo.

Novi Winamp, koji je planiran za objavu u nekom periodu tokom 2019. godine, će se bazirati na temeljima koje je postavio popularni servis, ali će pružiti kompletnije iskustvo slušanja sadržaja.

Za sada, Winamp fanovi će morati da se zadovolje zvaničnom objavom 5.8 ažuriranja, koje kompanija planira da prezentuje 18. oktobra.

Izvor: benchmark.rs

Komentari