Jeff Jones napustio Uber

Samo šest mjeseci nakon što se pridružio Uberu kao novi predsjednik ”ridesharing” biznisa, Jeff Jones odlazi iz kompanije, a sve zbog ”razlika u pristupu liderstvu.”

Jones je došao u Uber prošle jeseni nakon petogodišnjeg staža u Targetu (poslije Walmarta, najveći trgovački lanac u SAD).

Prema izvorima magazina Recode, niz incidenata koji su štetili ugledu kompanije, a koji su se dogodili nedavno – uključujući žalbe bivših radnika Ubera zbog seksizma – učinili su Jonesu posao nemogućim.

”Pridružio sam se Uberu zbog njegove misije i izazova da se izgrade globalno što bi pomoglo kompaniji da sazrije i učvrsti dugogodišnje postojanje.

Međutim, sad je jasno da uvjerenja i pristup liderstvu koji su me vodili kroz karijeru nisu konzistentni sa onim što sam vidio i doživio u Uberu, i ne mogu više nastaviti biti predsjednik ridesharing biznisa,” napisao je Jeff Jones u obrazloženju odlaska.

On nije jedini koji napušta Uber ovog mjeseca. Kako javlja New York Times, Brian McClendon, potpredsjednik Uber platforme za mape, napušta kompaniju 28. marta. Drugi nedavni odlasci uključuju i Raffia Krikoriana, direktora u Uberovoj self-driving sekciji, kao i Eda Bakera koji je bio potpredsjednik odjeljenja za proizvode i rast.

 

 

Komentari