Godina 2020. svima nam je poznata kao godina koja je donijela mnoge promjene u naše živote, kako privatne tako i poslovne. Mnogi su bili prisiljeni na rad od kuće, a s vremenom su mnoge tvrtke zadržale takav način rada. No, organizacija kućnog ureda i obiteljskog života predstavlja ogroman izazov, zbog čega sve više poslodavaca svojim zaposlenicima daje mogućnost rada na daljinu, kako bi smanjili stres koji rad od kuće donosi. Dok rad od kuće podrazumijeva rad unutar vlastita četiri zida, rad na daljinu predstavlja fleksibilan i mobilan rad, bez obzira na to gdje se nalazite i koje je doba dana. Jedini uvjet je stabilna internetska veza. Osim već spomenutog povećavanja iznimno važne ravnoteže između poslovnog i privatnog života, ova vrsta rada ima mnoge prednosti kao što su fleksibilno radno vrijeme i ušteda uzaludno potrošenog vremena na putovanje do posla.

U Njemačkoj, ali i u mnogim drugim zemljama – zbog sve većih količina stresa i pritiska da se uspostavi ravnoteža između osobnog i poslovnog života, rad na daljinu postaje sve privlačniji. I to se ne odnosi samo na određenu skupinu ljudi, već na gotovo sve zaposlene ljude, nevažno rade li na puno ili na nepuno radno vrijeme.

Rad na daljinu – sinonim za produktivnost i balans između poslovnog i privatnog života

Zamislite da radite za svoju tvrtku, a istovremeno imate mogućnost obavljati svoje svakodnevne obveze, dok svoju energiju i inspiraciju crpite iz prekrasnog pogleda na Jadransko more, iz izlazaka i zalazaka sunca koji će vas ostaviti bez riječi, ukusne raznolike kuhinje te kulture i mentaliteta koje vrijedi upoznati. Zvuči kao san, zar ne? No, uz luksuzne vile na hrvatskom Jadranu, od Kvarnera, Istre pa sve do Dalmacije, snovi postaju stvarnost. Pojam “workation” zapravo je kombinacija engleskih riječi “work” i “vacation”, a označava upravo to – kombinaciju posla i odmora.

Ono što se prije nekoliko godina činilo potpuno nestvarnim, danas je dio modernog tržišta rada i u nekim zanimanjima, kao što su IT, financije, dizajn ili novinarstvo, definitivno više nije rijetkost. Mnogi vjeruju da je rad na daljinu budućnost poslovnog svijeta. Ovakav oblik rada povećava produktivnost i dobrobit zaposlenika. Zamijenite monotoni ured, kišno i oblačno vrijeme i naizgled beskrajne prometne gužve plavim nijansama mora, toplinom sunca i luksuzno opremljenom vilom s privatnim bazenom, jacuzzijem, saunom i raznim drugim sadržajima.

Uz sve prisutniju digitalnu komunikaciju na radnom mjestu i prihvaćanje ovakvog oblika rada, nudi Vam se nevjerojatna prilika da živite u drugoj zemlji i upoznate njezinu kulturu i ljude na način na koji to nije moguće tijekom kratkog odmora. Steknite nova poznanstva i sklopite prijateljstva za cijeli život. Uzmite svoje prijenosno računalo, tablet ili pametni telefon, sjednite na terasu svoje vile ili u šarmantni lokalni kafić i uživajte u lokalnoj kulturi kave dok rješavate svoje obaveze. Otplivajte u grijanom bazenu ili se opustite u sauni, svega nekoliko koraka od Vašeg radnog prostora. Ono što Vam možemo obećati je puno manje stresa, manje bolesti i manje izostanaka s posla. Čini se kao da smo pronašli definiciju ravnoteže između poslovnog i privatnog života!

Trend koji se isplati pratiti!

Naravno, ne morate pratiti baš svaki trend, ali trend rada na daljinu, jedan je od onih koje vrijedi pratiti, pogotovo od pandemije. Čini se da se sve više sektora na tržištu rada udaljava od klasičnog radnog mjesta u uredu. Želja i interes za radom od kuće i radom na daljinu kontinuirano raste među zaposlenicima, a ujedno se stvara i prepoznatljivost i pozitivan imidž poslodavaca koji dopuštaju ili čak inzistiraju na radu na daljinu.

Preuzmite inicijativu i sa svojim poslodavcem razmotrite tu mogućnost te višestruko poboljšajte kvalitetu života i rada među palmama i maslinama. Neka “Workation” postane Vaš novi fokus u životu.

Hrvatska – savršena destinacija za rad na daljinu

Od početka 2021. godine, Hrvatska svojim posjetiteljima nudi posebnu vrstu vize koja je namijenjena upravo takozvanim „digitalnim nomadima“, a koja im olakšava ulazak i omogućava duži boravak. Nadalje, Hrvatska je kao stvorena za rad na daljinu jer posao možete kombinirati s odmorom na jadranskoj obali, a povrh toga nudi prekrasne vile koje čine savršenu lokaciju i mirno okruženje za rad.

U nastavku Vam donosimo dvije vile u Hrvatskoj koje bi mogle zamijeniti Vaš ured i unijeti promjenu u Vaše monotone radne dane.

Vila Casa Del Mare u Dubrovniku

Smještena uz more u mjestu Lozice kraj Dubrovnika, jednog od najljepših i najposjećenijih gradova na hrvatskoj obali, raskošna Vila Casa Del Mare svakako vrijedna spomena kada se govori o savršenim destinacijama za rad na daljinu. Ova vila raspolaže s 5 spavaćih soba iz kojih se pruža prekrasan pogled na more, a kupaonice u sklopu soba povećavaju osjećaj komfora. U prostranoj talijanskoj kuhinji Arrital, gosti će pronaći sve uređaje potrebne za pripremanje ukusnih jela. No, ono što ovu kuću čini savršenom za rad na daljinu je prostrani kućni ured Vile Casa Del Mare iz koje se pruža inspirirajući pogled na more koji će Vam zasigurno dati energiju za izvršenje Vaših obaveza. Nakon posla i sjedenja za računalom, možete se rashladiti u infinity bazenu, kupati u moru, razgibati se u privatnoj i potpuno opremljenoj teretani vile ili se opustiti u modernom dnevnom boravku uz seriju ili omiljeni film.

Jedinstvena Vila Johanna na otoku Braču

Vila Johanna zaista predstavlja skladan spoj između luksuza, elegancije i jedinstvenosti koji će svakoga ostaviti bez daha. Ova vila raspolaže s 6 spavaćih soba, od kojih 5 soba sadrže svoju vlastitu kupaonicu, dok se u 3 sobe nalazi čak i walk-in ormar. Iz velikog dnevnog boravka pruža se panoramski pogled na bazen i naizgled beskrajno more, a zahvaljujući kaminu u ovoj vili možete boraviti i tijekom zimskih mjeseci. Svom poslu se možete posvetiti u medijskoj prostoriji koja je opremljena laptopom, printerom i projektorom, dok ćete u knjižnici vile pronaći široku zbirku knjiga. Ručak možete pripremiti u jednoj od dvije kuhinje koje su opremljene profesionalnim kuhinjskim uređajima. Nakon uspješnog radnog dana, priuštite si potpunu relaksaciju u sauni ili u tornju za masažu i meditaciju ili pak odradite trening u privatnoj teretani ili na otvorenom. Vila Johanna nudi Vam pregršt sadržaja i mogućnosti koje će unijeti veselje i dinamiku u Vaše dosadašnje monotone radne dane.

U vilama kao što su Casa Del Mare i Johanna, stres svakodnevnog života će se pretvoriti u nezaboravno iskustvo za Vas i Vašu obitelj ili kolege. Rad na daljinu u luksuznoj vili omogućit će Vam da s lakoćom stvorite pravi balans između posla i privatnog života, što će povećati Vašu produktivnost i naposljetku učiniti Vas i Vašeg poslodavca zadovoljnijima.

Komentari