kriptovaluta vrijedi manje

Na stranici Dead Coins moguće je pratiti popis kriptovaluta koje su “umrle”, tj. onih koje više ne postoje ili im je vrijednost pala ispod jednog američkog centa – pa su samim time bezvrijedne i beskorisne.

Podaci s ove stranice pokazuju kako je posljednjih godina manija lansiranja vlastitih kriptovaluta u kojekakve svrhe zaista uzela maha, te da je zaista malen dio digitalnih coina uspio “preživjeti” do sada. Na ažuriranom popisu “mrtvih” kriptovaluta tako se sada nalazi njih preko 800, a broj im i dalje raste.

Ekipa Dead Coinsa pokušava svoju listu osvježavati koliko god je moguće i tako “čistiti” tržište kriptovaluta od raznog smeća. Na popisu se, osim naziva, opisa, skraćenice i ponekad i linka na podatke o pojedinoj kriptovaluti nalaze i informacije o tome zašto je pojedina od njih proglašena bivšom.

kriptovaluta opala u cjeni

Tako su kriptovalute smještene u četiri skupine – ugašene, hakerske, parodijske ili pak prevarantske. Normalno ugašenih ili propalih coina trenutačno bilježe preko 630, 12 ih je proglašeno hakerskima, 130 ih je u kategoriji prevara, a na popisu je i preko 50 parodijskih coina.

Svi koji imaju podatke o još nekom nezabilježenom propalom kripto projektu mogu to prijaviti na istom mjestu, pa će i njihov doprinos pomoći u ažuriranju ove liste.

Izvor: bug.hr

Komentari