Najiščekivanija igra posljednje decenije mogla bi se pretvoriti u najveću moru studia CD Projekt Red koji je razvio Cyberpunk 2077. Posljednjih nekoliko dana, neposredno nakon lasniranja igre, vrijednost dionica studia pala je za gotovo 50%.

Iako je dobila veoma dobre ocjene od brojnih streamera te magazina poput Metacritica, broj problema, loše optimizacije za određene konzole te bugova koji lagano posatju memovi na Twitteru, doprinjeo je da lansiranje Cyberpunka postane veliki probelm za kompaniju i pored odlične prodaje.

Iako su obećali da će vratiti novac nezadovoljnim igračima Cyberpunka te najavili brojne patcheve koji će ispraviti probleme, dodatne komplikacije poput one da Sony ipak brojnim igračima nije uvažio reklamacije za povrat novca, dovele su do brojnih negativnih ocjena i kampanja protic studia, a sve to prilično se odrazilo na berzi.

Za sad CD Projekt Red i dalje dobro stoji zahvaljujući astronomskom skoku dionica od 4.300% iz 2012. godine kada je Cyberpunk najavljen, ali bi ova igra uskoro mogla da donese i veće gubitke ukoliko developeri ne isprave brojne bugove u igri.

Komentari