google nova platforma

Početkom ove godine čuli smo glasinu kako megakorporacija zvana Google planira ući u svijet gaminga na velika vrata predstavljanjem usluge, odnosno platforme za streaming videoigara. Njihova gaming inicijativa, radnog naziva Google Yeti, u pripremi je već dvije godine, a ako je vjerovati novim neslužbenim informacijama, Google se ove godine okuražio i krenuo vrbovati developere igara.

Portal Kotaku na temelju saznanja iz pet izvora prenosi kako je Google ove godine održao sastanke s nekoliko studija na GDC konvenciji i E3 sajmu kako bi ispitao mogućnost regrutiranja istih. Navodno još ništa nije dogovoreno, ali čini se kako Google za svoju uslugu želi angažirati talentirane i proslavljene ekipe. U pregovaranju im zasigurno pomaže iskustvo Phila Harrisona koji je bio izvršni direktor za PlayStation i Xbox platforme, a sada se skrasio u Googleu.

Izvori kažu kako su neki developeri skeptični oko Google Yeti projekta, a razlozi za to su lako shvatljivi. Unatoč tome što je među najvećim tvrtkama na svijetu, Google nema najbolje reference što se tiče inicijativa za gaming, a veliki je upitnik i to je li svijet spreman za potpuno digitalnu uslugu za streaming igara. Developeri su eventualno intrigirani potencijalom integriranja YouTubea u tu uslugu, s obzirom da znamo kako influenceri danas prodaju igre bolje nego reklame na TV-u.

Googleov Yeti projekt je, dakle, još uvijek prikladnog imena. O njemu kruže priče, ali ga nitko nije vidio niti se sa sigurnošću može reći hoće li se ikada materijalizirati u nešto što bi moglo zaprijetiti Sonyju i Microsoftu.

Izvor: hcl.hr

Komentari