Pripreme za Black Friday: Hiljade online kurseva za samo 10 dolara

hiljade online kurseva za samo 10 dolara

Black Friday, ili kako bi to preveli kod nas – crni petak, samo što nije došao. Euforija koja vlada oko ovog dana i svih ponuda koje se spremaju sve je veća. Ako još uvijek niste upoznati sa tim šta je Black Friday, dopustite da vam objasnimo. Riječ je o suštinski američkom trendu koji se proširio na cijeli svijet, a koji predstavlja dan kada su u većini (online) šopova prisutni popusti nezamislivih razmjera.

Ovaj dan obilježava se još od 1932. godine, odmah nakon Dana zahvalnosti, a predstavlja i početak božićne (kupovne) sezone. Ove godine pada na 25. novembar, tako da budite strpljivi do tada ukoliko planirate neku veću investiciju jer možete uštediti mnogo.

Za neke dobre kupovine tokom ovog dana potrebna je brzina i spretnost, čak i pripreme, jer su skoro neuhvatljive, ali postoje i one koje su već sada postale aktuelne i dostupne i za koje nećete morati da se borite. Najbolji primjer za to je Udemy, sajt koji nudi hiljade online kurseva sa velikim popustima i to sedam dana ranije.

Ako želite da naučite neki strani jezik, savladate kodiranje, ili unaprijedite pisanje i fotografiju, Udemy nudi brzo rješenje, koje vas uz sve to u ovom periodu može koštati samo 10 dolara.

Ovo je pravo vrijeme da uložite ako je neki od dole navedenih kurseva po vašoj mjeri. Zato u nastavku pogledajte 15 koje vam predlažemo, ali ne zaboravite da ih se još mnogo nalazi na Udemy platformi po cijeni od 10 dolara do 25. novembra. Ipak, imajte na umu da će se svaki dan do 25. Cijena povećavati za 1 dolar, tako da će na Black Friday cijene kurseva biti 15 dolara.

Do MBA titule u jednom kursu

Bivši zaposlenik Goldman Sachs je lekcije koje je predavao ranije na univerzitetu sklopio u jedan kurs koji opisuje kao “kompletan MBA”.

kursevi online engleski

Studenti će naučiti mikro i makro ekonomiju, kako da vrednuju kompanije, kao i osnove funkcionisanja firmi za investiranje i menadžment. Kao dodatak ovome, instruktor Chris Haroun će učiti studente o važnosti ličnih konekcija i profesionalne prezentacije – kako da identifikujete i komunicirate svoje ideje jasno i koncizno.


Cijena: $10 (ranije: $200)

Sve o kursu: Ovdje


Postani Web Developer

online kurs web development

Ovaj kurs je savršena opcija ako tražite način da uđete u svijet web developmenta. Instruktor Victor Bastos predavanja započinje sa osnovama, objašnjavajući HTML i pravljenje stranica teksta od koda. Odatle Bastos vodi studente kroz web tehnologije raznih vrsta, a koje su potrebne da bi se kreirale i uređivale web stranice – osnove fron-end jezika kao što je JavaScript i back-end alatki kao što su PHP i MySQL.


Cijena: $10 (ranije: $120)

Sve o kursu: Ovdje


Python Bootcamp

python online kurs

Python je sasvim jednostavan programski jezik s obzirom da je kod njega manji naglasak na sintaksi nego kod drugih jezika. Takođe može da posluži i kao prvi korak ka učenju ostalih jezika poput C++ i JavaScript.

Do kraja kursa studenti bi trebali imati radno znanje o Python programskom jeziku i mogućnost primjenjivanja istog na gradnju aplikacija.


Cijena: $10 (Ranije: $195)

Sve o kursu: Ovdje


Kako da postanete odličan pisac?

online kursevi udemy

Pisanje je osnovna vještina u svim industrijama i bez njega se ne može. Bilo da se bavite takvim poslom ili naprosto želite da vaši svakodnevni mejlovi i drugi pisani sadržaj postanu bolji – ovaj kurs će vam pomoći. Naučiće vas brojnim savjetima i trikovima koje koriste profesionalci kako bi posao završili kvalitetno, jasno i koncizno.


Cijena: $10 (Ranije: $175)

Sve o kursu: Ovdje


Gary Vaynerchuk: izgradite sopstveni brend

online kursevi gary vaynerchukU mnogim industrijama je stvaranje jakog brenda koji će se prezentovati na društvenim mrežama integralni dio građenja i jačanja karijere. Instruktor Gary Vaynerchuk je tri puta nagrađivani Njujork Tajms autor koji ima i svoju medijsku kompaniju, tako da možete biti sigurni u to da će vam kurs donijeti odlične savjete.


Cijena: $10 (Ranije: $100)

Sve o kursu: Ovdje


The Complete Uni: Nauči kodirati praveći igrice

online kurs kodiranje

Nauči kodirati praveći prave igrice korak po korak i to koristeći Unity 3D. Čak i ako nikada do sada niste kodirali, ovaj krus će vam pokazati kompletan proces, od koncepta do kompletiranja i finiranja. Umjesto da učite dugačke kodove, ovdje ćete učiti na najbolji mogući način – radeći i stvarajući prave indie igrice. Ovo je, dake, savršen kurs za sve koji žele napraviti novi “Pokémon GO!


Cijena: $10 (Ranije: $195)

Sve o kursu: Ovdje


Kurs za iOS 10 developere – napravi 21 aplikaciju

ios10 online kursevi

Automatski ćete biti poželjni i vrijedni svojim poslodavima ako poznajete app development. Čak i ako nemate prethodna iskustva, ovaj sveobuhvatan kurs će vas naučiti kako funkcioniše Xcode 8 & Swift 2 te kako napraviti 21 aplikaciju za iOS. Više od 25 000 studenata je već završilo ovaj kurs, a prosječna ocjena 4.7 od ukupno 5 zvjezdica daje dodatnu sigurnost u kvalitet i efikasnost.


Cijena: $10 (Ranije: $200)

Sve o kursu: Ovdje


Kako da rasturite svaki intervju za posao?

j t odonnell online kurs intervju

Bez obzira kakav vam je CV i koliko ste samouvjereni, intervju za posao uvijek je težak i strašan. Ovaj kurs se bavi upravo spremanjem svih polaznika za pomenute tako da se ponašaju i izgledaju spremno i poželjno, da se izdvoje od ostalih kandidata. Ovaj kurs predaje J.T.O’Donnell, ekspert za karijere sa više od 15 godina iskustva i jedan od top 25 influensera na LinkedIn platformi.


Cijena: $10 (Ranije: $195)

Sve o kursu: Ovdje


JavaScript i njegovi najčudniji dijelovi

online kurseviShvatanje JavaScript-a može da vam pomogne oko dobijanja posla, ali vas može učiniti i mnogo vrednijim radnikom na sadašnjem poslu. Ovaj kurs ima za cilj da vam pomogne oko najsitnijih, najčudnijih i najnepoznatijih dijelova JavaScript-a, sa odličnim objašnjavanjem svih ovih aspekata programskog jezika koji su često konfuzni čak i iskusnim programerima.

Kurs predaje Anthony Alicea, software developer, arhitekta i UX dizajner, a isti dolazi i sa mnoštvom interaktivnog materijala, uključuje 85 predavanja i više od 11 sati video treninga. Do kraja kursa, svi polaznici bi trebalo da shvate način funkcionisanja i rada JavaScript-a, te kako da naprave svoj framework i slično.


Cijena: $10 (Ranije: $175)

Sve o kursu: Ovdje


Trikovi za veću produktivnost i uštedu vremena

online kurs produktivnost

Odličan kurs za sve one koji pokušavaju da mnogo obaveza uglave u jedan radni dan. Uči vas brojnim tehnikama pametnog organizovanja, multitaskinga i automatizovanja svakodnevnih aktivnosti, tako da možete uraditi mnogo više za manje vremena.

Insturktor kursa je Jonathan Levi, preduzetnik koji je započeo svoj prvi milionski posao prije nego što je diplomirao.


Cijena: $10 (Ranije: $95)

Sve o kursu: Ovdje


Nauči fotografisati kao profesionalac

kursevi online fotografija

Pretvorite svoj hobi u frilenserski posao tako što ćete naučiti osnovne tehnike u svakom aspektu ove umjetnosti, od fotkanja do editovanja. Ovaj kurs je dizajniran za ljude bilo kog nivoa znanja fotografije, bilo da volite i želite biti Instagram ekspert ili nešto još više. Oko 43 000 studenata je prošlo ovaj kurs, a prosječna ocjena je 4.5 od 5 zvjezdica.


Cijena: $10 (Ranije: $200)

Sve o kursu: Ovdje


Za bolju karijeru: CV, LinkedIn, intervju…

online kursevi pisanje cv

Veoma je teško pronaći dobar posao i napredovati u njemu kako bismo došli do željenih rezultata i izgradili dobre veze. Kreiranje jakog CV-a, motivacionog i pisma preporuke, kao i prolazak procesa intervjuisanja sa dobrim rezultatima je zato krucijalno. Ovaj kurs obuhvata sve – od priprema za intervju do pisanja biografija sa onim ključnim riječima koje će vas odvesti na pravi put. Čak ćete usavršiti i tehnike “malih” usputnih razgovora.


Cijena: $10 (Ranije: $75)

Sve o kursu: Ovdje


Promijenite svoje navike

kursevi online mijenjanje navika

 

Ovaj kurs je stvoren da vas nauči kako da implementujete nove, zdravije navike, a da izbacite sve one loše i štetne. Koristi se naučnim metodama i tried-and-true tehnikom.


Cijena: $10 (Ranije: $150)

Sve o kursu: Ovdje


Ultimativni Excel kurs

kursevi online engleski ucenje

Excel je vjerovatno najjača alatka na vašem računaru – ako znate kako da je iskoristite. Ovo je idealan kurs za sve one koji imaju bazična znanja i žele da nauče više i komplikovanije. Studenti će naučiti kako radi VBA, jezik Excela, koji će pomoći u tome da kreirate svoje Makrose i postavite automatizacije.


Cijena: $10 (Ranije: $80)

Sve o kursu: Ovdje


Freelancer kurs Setha Godina

seth godin online kurs

Seth Godin teži tome da pomogne frilenserima da preuzmu kontrolu nad svojom karijerom tako što će studentima objasniti i pokazati na koji način razmišljaju njihovi potencijalni klijenti. Studenti će naučiti kako da svoj rad učine jedinstvenim, da izgrade lični brend, pronađu klijente i povećaju potražnju. Nakon kursa, svi koji isti prođu imaće dovoljno znanja da počnu ozbiljnu karijeru frilensera i da postanu, kako sam Godin kaže, ratnici bez kralja.


Cijena: $10 (Ranije: $50)

Sve o kursu: Ovdje


 

Komentari

1 KOMETAR

Comments are closed.