apple na proljece predstavlja tri nova ipad pro modela

Apple će lansirati tri nova iPad Pro modela u martu, uključujući osvježeni 9,7-inčni i 12,9-inčnu verziju kao i novi-stari bazel-free 10,9 inčni model, tvrdi „Barclays Research“ analitičari koji se pozivaju Apple-ovog azijskog lanca dobavljača.

Analize kažu da če dizajn 10,9 inčnog modela omogućiti da bude istih dimenzija kao trenutna generacija 9,7 inčnog iPad Pro. To znači da će ekran morati imati edge-to-edge dizajn, što možda signalizira uklanjane kultnog “home” tastera.

„KGI Securities“ analitičar Ming Chi Kuo kaže da će novi 10,5 inčni iPad Pro biti lansiran 2017. godine, a japanski sajt „Mac Otakara“ za novi 10,1 inčni iPadPro tvrdi da će biti predstavljen početkom 2017.

„Barclays“ očekuje da novi 9,7 inčni iPadPro bude “low cost” model u skladu sa 7,8 inčnim iPad mini, za kojeg analitičari ne vjeruju da će biti osvježen zajedno sa serijom većih tableta.

Umjesto toga napominje se da će Apple nastaviti da proizvodi i prodaje iPad mini 4 predstavljen u septembru 2015.

Prethodno je najavljivano da će 12,9 inčni iPad Pro uključivati i True Tone displej kao njegov trenutni 9,7 inčni duplikat, koristeći unaprijeđeni četvorokanalni senzor svjetlosti da automatski prilagodi boju i intenzitet displeja sa okolinom u kojoj se nalazi

Izvještaji kažu da će sva tri nova iPad Pro modela dobiti quad mikrofone i zadržati 3,5 mm ulaze sa slušalice

12,9 inčni iPadPro će kao i 9,7 inčni model imati 12-megapixel iSight kameru i True Tone blic.

Revolucionarnije promjene na iPadima, uključujući prelazak na OLED ekrane, očekuju se 2018. godine.

Komentari