Prointer IT Solutions and Services pokrenuo konkurs za dva radna mjesta

Prointer IT Solutions & Services iz Banjaluke jedna je od najbrže rastućih kompanija iz oblasti informacionih tehnologija na našim prostorima i idealno mjesto za početak IT karijere. Ukoliko se bavite integracijom ili administracijom informacionih sistema sada za to imate i priliku, jer je Prointer otvorio konkurs za dva radna mjesta i to na pozicijama IT junior sistem administratora i sistem inženjera.

Osnovan 2005. godine Prointer IT Solutions & Services se bavi implementacijom kompletnih IT rješenja, sistemskih integracija, optimizacijijom poslovne štampe i IT konsultantskim uslugama. U partnerskim su odnosima sa IT liderima na svjetskom tržištu a među njihovim komintentima su kako najveće domaće industrijske i komercijalne kompanije tako i državna administracija, te javna uprava.

Postani dio Prointer tima kao sistem inženjer

Prointer Banjaluka - postani sistem inženjer

Prointer na poziciji sistem inženjera traži proaktivnu osobu sa specifičnim tehničkim znanjem. Pozicija IT sistem inženjera podrazumijeva:

 • Administraciju u Windows servers i VMWare radnom okruženju
 • Upoznavanje, implementaciju, održavanje, upravljanje kapacitetima i kontrolu performansi servera i storage sistema, te sigurnosti sistema za kontrolu pristupa
 • instalaciju, konfiguraciju i održavanje IT infrastrukture kompanija, kao i virtuelne i cloud infrastrukture
 • učestvovanje u backup i recovery testiranjima za servere i aplikacije
 • kontrolu i održavanje storage rješenja, uključujući SAM zoning i izradu LUN
 • održavanje i izradu operativne dokumentacije
 • projektne zadatke i optimizaciju sistema pod operativnom kontrolom

Kvalifikacije za ovu poziciju podrazumijevaju:

 • diplomu iz oblasti IT-a, telekomunikacija, elektro inženjerstva ili ekvivalentno radno iskustvo,
 • bar dvije godsine iskustva u održavanju IT sistema u kompanijama,
 • dobro poznavanje Microsoft servers i VMWare radnog okruženja, sa fokusom na funkcije na nivou kompanije,
 • iskustvo u radu sa VMWare vSphere i ESXi instalacijama i konfiguracijama,
 • poznavanje SAN/NAS i backup tehnologije.

Uz nabrojane uslove, prednost imaju one osobe koje su željne novih znanja i spremne na kontinuiran razvoj i učenje, osobe koje imaju razvijene analitičke i sposobnosti rješavanja problema, osobe sa iskustvom rada na projektima te sa iskustvom rada na Unix/Linux okruženju.

IT junior sistem administrator u Prointeru

Kao i za poziciju sistem inženjera, i za ovu poziciju prednost imaju proaktivne osobe spremne na kontinuiran razvoj i učenje, te osobe koje imaju iskustvo rada na Unix/Linux okruženju.

Od kvalifikacija za ovu poziciju potrebna vam je diplomu iz oblasti IT-a, telekomunikacija, elektro inženjerstva ili ekvivalentno radno iskustvo, 2-godišnje iskustvo u održavanju IT sistema u kompanijama, dobro poznavanje Microsoft servers i VMWare radnog okruženja, sa fokusom na funkcije na nivou kompanije, iskustvo u radu sa VMWare vSphere i ESXi instalacijama i konfiguracijama, te poznavanje SAN/NAS i backup tehnologije.

Portal Taster u saradnji sa kompanijom Posao Plus donosi vam listu oglasa za posao iz IT industrije na našim prostorima koja će se redovno updateovati sa novim ponudama, a kako bi saznali više detalja ili aplicirali za posao kliknite na oglas koji vas interesuje.

Komentari