veliki val otpustanja u tesli

Sinoć su američki mediji doznali, a kasnije je i sam Elon Musk potvrdio, kako je u Tesli najavljen veći broj otpuštanja radnika. Ovaj je potez dio velikog organizacijskog restrukturiranja koje se provodi u toj kompaniji, a u kojem će biti ukinut veći broj dupliciranih radnih mjesta.

Ukupno će iz Tesle biti otpušteno nešto više od 3.000 zaposlenika, što čini čak oko 9% ukupne radne snage.

Musk je u pismu zaposlenicima objavio kako neće biti otkaza za radnike u proizvodnji, što znači i da proizvodni proces i ciljevi, pogotovo koji se tiču problematičnog sastavljanja Modela 3, neće doći u pitanje.

Osvrnuo se i na činjenicu da kompanija u 15 godina svojeg postojanja niti jednu godinu nije imala pozitivan financijski rezultat, no istaknuo je kako to nije motiv za ovo restrukturiranje i otpuštanja.

U Tesli, kaže Musk, imaju misiju poslovati na održiv način kako bi svijetu pokazali da je održivi rast kroz korištenje čiste energije moguć. Stoga će i ovo interno restrukturiranje ići u tom smjeru, a cijela bi kompanija trebala postati efikasnija.

Upravljačka bi struktura trebala postati plića, s manje razina managementa i birokracije. Zaposlenicima koji će u ovom procesu ostati bez radnih mjesta iz kompanije će isplatiti otpremnine razmjerne stažu.

Izvor: bug.hr

Komentari