5 konferencija u regionu koje su postale #mustvisit za digitalce

Prisustvovanje konferencijama jedan je od najboljih načina stručnog usavršavanja. Ukoliko ste zaposleni u IT sektoru ili tražite način da steknete dodatno znanje iz oblasti digitalnih tehnologija, ne smijete propustiti sljedeće konferencije.

Budući da je ekspanzija IT industrije na globalnom nivou kreirala izuzetno veliki broj novih poslova u kojima je cjeloživotno učenje i usavršavanje jedini način na koji je moguće ostati konkurentan na tržištu, ni regionalni IT sektor ne zaostaje u tome.

Izdvojili smo 5 konferencija koje se održavaju u regionu, a koje nikako ne smijete propustiti ukoliko ste digitalac.

1. Konverzija – Banja Luka, Bosna i Hercegovina

Konverzija

Regionalna digital marketing konferencija Konverzija, ove godine ugostiće 500 učesnika i 20 vrhunskih stručnjaka iz oblasti digitalnog marketinga. Konferencija će se održati 25. i 26. aprila u predivnom ambijentu Banskog Dvora, u Banjoj Luci. Cilj Konverzije je nesebično dijeljenje stručnog znanja i iskustva, uz proaktivno učešće svih polaznika.

Ono što Konverziju čini posebnom jeste što svake godine okuplja najuspješnije regionalne stručnjake iz oblasti digitalnog marketinga, koji su spremni da svoje praktično iskustvo podijele sa učesnicima kroz interaktivne prezentacije. Učešće na ovoj konferenciji vam omogućava da isprobate networking na najbolji mogući način – uz diskusiju i upoznavanje sa predavačima.

Organizatori Konverzije institiraju na kvalitetu predavanja na konferenciji, te upravo zbog toga pažljivo biraju predavače koji su spremni da iskreno podijele svoje iskustvo i znanje. Ako ste htjeli da potražite profesionalne konsultacije od digital marketing stručnjaka iz regiona, na Konverziji to možete da uradite na najkvalitetniji mogući način.


Kupovina ulaznica za Konverziju je dostupna na ovom linku.


DATUM: 25 – 26. april, 2020. godine
LOKACIJA: Banski Dvor, Banja Luka
KOTIZACIJA: 197€ – 297€
NEWSLETTER POPUST: 15%
VIŠE INFORMACIJA: www.konverzija.org


2. WinDays20 – Rovinj, Hrvatska

WinDays20

Najveća poslovno–tehnološka regionalna konferencija koja ove godine obilježava svoj jubilarni 20. rođendan, WinDays, održaće se od 21. do 24. aprila u hotelima Lone i Eden u Rovinju. Konceptualno, konferencija je podijeljena u dva dijela – WinDays20 Business i Windays20 Technology.

WinDays20 Business, biće fokusiran na ključne industrijske dane: finansije, maloprodaja, proizvodnja, obrazovanje, te na načine na koji umjetna inteligencija može unaprijediti i poboljšati poslovanje. Predavanja iz ovih oblasti održaće se tokom prva dva dana konferencije. Drugi dio konferencije, Windays20 Technology, donijeće preko 100 predavanja o najaktuelnijim tehnološkim temama: pitanje sigurnosti i privatnosti, umjetne inteligencije, IoT-a, DevOps-a, te rješenja zasnovanih na otvorenom kodu.


Prijave za WinDays20 konferenciju su na ovom linku.


DATUM: 21 – 24. april, 2020. godine
LOKACIJA: Hoteli Lone i Eden, Rovinj
EARLY BIRD KOTIZACIJA: 1909 – 4699 kn + PDV
PUNA CIJENA: 2249 – 5519 kn + PDV
VIŠE INFORMACIJA: www.windays.hr 


 

3. Podim – Maribor, Slovenija

Podim

Jedan od najboljih tech i start-up događaja u Evropi, održava se svake godine u Mariboru, i to od sada već davne 1980. godine. Podim konferencija je na sebe preuzela izuzetno važnu ulogu umrežavanja preduzetnika, investitora i finansijera iz cijelog svijeta i regiona kroz biznis, znanje i inovacije. Održaće se 19. i 20. maja, a tačna lokacija sa detaljnim programom konferencije biće uskoro objavljena.

Podim kreira realnu vrijednost tako što spaja međunarodne investitore i istaknute korporacije sa start-up preduzećima iz područja Zapadnog Balkana. Suština ove konferencije je networking i učenje na najdragocjeniji mogući način, te su zbog toga donijeli stratešku odluku da ne primaju više od 1000 prijava, tako da bi svaki polaznik konferencije mogao da kvalitetno komunicira sa govornicima, investitorima i preduzetnicima.

Podim kao konferencija želi da omogući inovatorima pristup znanju za rješavanje izazovnih aspekata društva. Ukoliko imate svoju IT firmu, te želite da predstavite svoje proizvode pred potencijalnim finansijerima ili da razgovarate sa drugim preduzetnicima o njihovom iskustvu, ova konferencija vam je idealna prilika za to.


Kupovina ulaznica za Podim konferenciju je dostupna na ovom linku.


DATUM: 19 – 20. maj, 2020. godine
EARLY BIRD KOTIZACIJA: 260€ – 390€
PUNA CIJENA: 290€ – 450€
VIŠE INFORMACIJA: www.podim.org


4. PHP Serbia 2020 – Beograd, Srbija

PHP Serbia

Najveća asocijacija programera na Balkanu, PHP Srbija, sedam godina zaredom organizuje konferenciju pod istoimenim nazivom – PHP Serbia. U pitanju je okupljanje tech stručnjaka i entuzijasta zarad popularizacije PHP-a kao programskog jezika, kao i dijeljenje znanja i iskustva u programerskoj zajednici u Srbiji. Održaće se od 21. do 23. maja u Beogradu, a tačna lokacija i program biće uskoro objavljeni.

Cilj konferencije jeste dostavljanje visoko kvalitetnog tech sadržaja o PHP-u, web tehnologijama, arhitekturi, najboljim praksama i testiranju. PHP Serbia 2020 će u tri dana predavanja istaknutih stručnjaka iz cijelog svijeta, predstaviti najnovija dostignuća, trendove i inovacije u ovom programskom jeziku.

Ukoliko je PHP programiranje vaše područje interesovanja, ova konferencija je najbolji izbor, budući da je program prilagođen za sve nivoe poznavanja – od juniora do eksperata.


Ulaznice za PHP Serbia 2020 možete kupiti na ovom linku.


DATUM: 21 – 23. maj, 2020. godine
KOTIZACIJA: 200€
VIŠE INFORMACIJA: https://2020.phpsrbija.rs/


5. Spark – Tivat, Crna Gora

Spark

Spark konferencija je prešla dugačak put od okupljanja nekoliko tech entuzijasta do jednog od najzapaženijih marketing i IT događaja u regionu. Misija ove konferencije od samog početka jeste podizanje svijesti u Jugoistočnoj Evropi o tome šta sve nude digitalne tehnologije i Internet, te na koji način mogu unaprijediti kvalitet života ljudi u regionu. Održaće se od 30. do 31. maja u luksuznom Porto Montenegro, u Tivtu.

Organizatori Spark konferencije pažljivo biraju govornike koji donose priče o inovativnim biznis modelima, te inicijativama koje su promijenile globalnu svijest. Program konferencije spaja obrazovanje, takmičenje i networking, uz prezentaciju svjetskih brendova i uticajnih stručnjaka.

Spark konferencija se ne trudi da bude najveća konferencija – već intimna konferencija sa pažljivo kreiranom agendom, koja će napraviti najveću pozitivnu promjenu u okruženju.


Ulaznice možete kupiti na ovom linku.


DATUM: 30 – 31. maj, 2020. godine
LOKACIJA: Porto Montenegro, Tivat
SUPER EARLY BIRD KOTIZACIJA: 100€
PUNA CIJENA: 300€
VIŠE INFORMACIJA: www.spark.me


 

Bez obzira na to da li ste početnik u digitalnom sektoru sa nekoliko mjeseci radnog iskustva ili iskusan radnik od nekoliko decenija rada iza sebe, na ovim konferencijama ćete sigurno nešto novo naučiti. Da li neke od navedenih konferencija planirate posjetiti?

Komentari