Pokrenuta je prva PlayStation 4 igra pomoću emulatora na PC-u

U eri PlayStationa 2 na PC-u su se preko emulatora mogle ugodno igrati igre za prvi PlayStation. Iako je emulacija PS2 naslova bila kompleksnija, slično je vrijedilo i za vrijeme PlayStationa 3. No, danas još uvijek nema mašine ni emulatora koji bez problema emulira PlayStation 3 igre za PC, prvenstveno zbog komplikovanog hardvera te konzole. Postavlja se pitanje: što će biti s emuliranjem PlayStation 4 konzole?

Kažu ljudi da se po jutru dan poznaje, a ako je tako onda je dan krenuo što se PS4 emulacije tiče. Naime, preko emulatora zvanog GPCS4 pokrenuta je prva igra, što je samo po sebi veliki uspjeh premda se ne treba puno radovati. Naime, pokrenuta je vrlo jednostavna i nezahtjevna 2D igra We Are Doomed kakva bi se mogla pokrenuti i na računaru starom dvadeset godina. Ali, to što je igra pokrenuta ne znači da je u potpunosti igriva.

prva ps4 igra na pc

Ipak, to je samo početak, a kaže se da je svaki početak težak. Proći će još dosta vremena dok na PC-u zaživi prava emulacija PS4 igara, ali sada barem znamo da se i na tome radi. Tvorac GPCS4 emulatora u sljedećem koraku planira pokrenuti Nier: Automatu.

Izvor: hcl.hr

Komentari