razlozi zbog kojih cete obozavati apple siri

Mnogi korisnici apple uređaja zapravo nisu ni svjesni koliko je njihov telefon moćan i šta sve mogu da urade sa njim. Ako mislite da 100% poznajete sve funkcije i trikove koje nudi – varate se.

Siri je izvarendna funkcija svakog Apple telefona, koju mnogi od nas ne poznaju baš najbolje. Osim izvršavanja uobičajenih zadataka kao što su promjena pozadine ili podsjetnik obaveza, Siri može da vam učini život mnogo lakšim i jednostavnijim.

Postoji skoro pa beskrajna lista Siri funkcija, koja uz pomalo ličnu notu može poboljšati vaše digitalno iskustvo.

Bacimo pogled na nevjerovatne Siri trikove koji vam pomažu u rješavanju svakodnevnih  obaveza i problema.

Mjeri konverzije

Evre u dolare? Celzijusove stepene u Farenhajtove? Siri sve prepoznaje! Dokle god pitate Siri na precizan način (imajući u vidu pravilne formate) ona može da se izbori sa svim kompleksnim konverzijama. Prepustite joj zamršene zadatke i uživajte u dragocjenom vremenu!

Bukira rezervacije

Sa iOS 10, Siri je sada sposobna da pristupi raznim aplikacijama izvan okruženja samog telefona. Dakle, samo sjednite i opustite se dok Siri bukira taksi za vas na Uberu ili rezerviše u obližnjem restoranu. Neka Siri pobrine za sve dok vi uživate u jelu.

Pametni podsjetnici bazirani na lokaciji

 

apple siri podsjetnici bazirani na lokaciji

Ne samo da će vas podsjetiti na nešto, već će to učiniti na pametan način. Recimo da putujete negdje i podesili ste podsjetnik za uzimanje lijekova u povratku kući. Siri će vam poslati napomenu, baziranu na vašoj trenutnoj lokaciji, tako da vam pomaže da bolje zapamtite i ne propustite obaviti važne poslove.

Kontrola muzike

Doživite potpuno novo muzičko iskustvo na vašem telefonu. Plej, pauza i premotavanje su prevaziđeni; od sad pitajte Siri za “shuffle” opciju vaše omiljene plejliste ili identifikujte zvuk koji vam se sviđa. Tako da, sljedeći put kad čujete neku pjesmu na radiju ili u restoranu, samo pitajte Siri da je prepozna i uživajte u novoj pjesmi!

Mjesta u pokretu

Nema više potrebe za kuckanjem čitave adrese ili lokacije. Apple mape su postale mnogo naprednije nego ranije. Samo kažite “Take me to office” ili “Take me home” i Siri će se lako pobrinuti za vas. Zaboravite na dosadno kucanje i jednostavno podesite znamenitosti za svoje omiljene lokacije.

Siri od sad razumije i odnose!

siri-ios-10-slanje-poruka

Call Husband, Call Brother! Kažite jasno i glasno i Siri će znati koga treba da pozove. Samo napravite bilješku i jednom joj dajte instrukciju i više ne morate razmišljati jer će odmah pozvati željenu osobu.

Upravljajte podešavanjima uređaja

Sa Siri sada možete upravljati kontrolnim centrom telefona. Kad god je potrebno da uključite Wi-Fi, Bluetooth ili podesite osvjetljenje ekrana, samo pitajte Siri i pomoći će vam u tren oka.

Recite zbogom raspravama!

Ako ste sa svojim najboljim prijateljem i ne možete se dogovoriti u kojem restoranu da jedete ili koju haljinu da odaberete, onda samo pitajte Siri da bacate novčić da vidite ko će pobijediti. Siri takođe može da baci kocku u slučaju višestrukog sukoba odluke. Samo joj recite “Roll the Dice”, a ona će vas iznenaditi sa fascinantnim rezultatima.

Napravite personalnog trenera od Siri

Zajedno sa svojim dnevnim obavezama, Siri može postati i savjetnik za treniranje i vođenje zdravog života. Od sad može da pristupi vašim fitness aplikacijama da započne, zaustavi ili pauzira trening.

Zar to nije sjajno? Kladimo se da mnogi od vas nisu nikad čuli o ovim mogućnostima sve do sada. Isprobajte ih, sigurni smo da ćete biti zadovoljni!

I ne zaboravite reći ono “Hey Siri..”

Komentari