messenger i instagram

Ukoliko ste ovih dana primili notifikaciju od Facebooka kako su vam određene funkcionalnosti u Messengeru i Instagramu blokirane niste jedini. Naime, Facebook će na teritoriji Evrope obustaviti određene mogućnosti kako bi ispoštovali “nova pravila za alate za slanje poruka u Evropi”.

Iako u notifikacijama nije naglašeno koje su to tačno opcije, prema informacijama korisnika koje se lagano pojavljuju po društvenim mrežama čini se da je za sad u Evropi onemogućeno pravljenje anketa i u Messengeru i Instagramu, korištenje svih ili određenih stickera na Instagramu, slanje personalizovanih odgovora na Messengeru, slanje određenih tipova fajlova na Messengeru te slanje AR efekata u porukama na Instagramu.

Ovo su problem sa kojima su se do sad susreli korisnici u Evropi, a vjerujemo da će u sledećih par dana isplivati još neke restrikcije u ovim aplikacijama.

Iz Facebook-a je potvrđeno da se trenutno ove blokade odnose na države EU, i da se za sad ne zna da li će se proširiti i na druge zemlje u Evropi i do kad će trajati. Nezvanične informacije kažu da bi se uskoro trebalo sve vratiti u prijašnje stanje ali zvanične potvrde o ovome iz kompanije nema.

Komentari