9GAG internet kamen mudrosti

9GAG, poznati humoristički sajt, je negdje u Španiji zakopao veliki kamen na koji su isklesane najpoznatije internet šale današnjice, kao zaostavštinu za buduće generacije.

Humoristične fotomontaže, videomontaže i gifovi, zezancije sa neta, internet šale, šege, meme, kako god da ih zovete su veoma kratkotajne po prirodi. Njihov život počinje uglavnom kao interna fora, koja zatim putem interneta dobija svoj život, širi se, postaje opšte poznata i dostiže zasićenje, poslije čega blijedi i nestaje. Neke opstaju duže, neke kraće, neke oživljavaju nekoliko puta, ali sve ih zamjenjuju nove i modernije šale.

Prepoznavši da je to problem, 9GAG je napravio trajno priznanje današnjim najpopularnijim “fazonima” i zakopao ga negdje u španskoj pustinji. Tako da sad, nekoliko metara pod zemljom, nalazi se kamen sa uklesanim Philosoraptor, PPAP, Challenge Accepted i ostalim likovima i šalama, prenose TNW i MobIT.

Tačno 623.254 članova 9GAG zajednice su glasali za svoje omiljene “meme-ove” koji su sada ovjekoviječeni na jednoj povelikoj steni. Kompanija vjeruje da, kada ga buduće generacije budu otkrile, saznaće da ljudi “pored toga što su bili inteligentni, takođe su bili i veoma smiješni”.

Komentari