unicredit bank sigurna kupovina

Sigurno se slažete da je kupovati putem interneta jednostavno i zabavno, jer se sve može završiti u nekoliko koraka. Pretražite ono što želite kupiti, a kada pronađete odgovarajuću cijenu, u par klikova to možete naručiti i platiti. Zato, nije ni čudo da kupovina i plaćanje putem interneta privlači sve više pažnje, jer se bilo koji proizvod ili usluga može kupiti bez obzira na vrijeme i mjesto.

Upravo ova jednostavnost i pristupačnost za krajnjeg kupca izaziva i pitanja kao što su: „Ako je sve tako lagano, onda mora da postoji neka ‘caka’. Zašto su baš svi ovi podaci potrebni?, Da li je ova kupovina sigurna?“ i još mnogo drugih.

Danas mnogi poznati brendovi online kupovinu smatraju svojim osnovnim kanalom prodaje. Zbog manjka ili nepostojanja potrebe za skladištenje i plaćanje izložbenog prostora, troškovi brendova i firmi su manji – a zarada identična ili veća uz online prodaju. Velikoj većini stranica zarada od online kupaca predstavlja jedini ili najveći izvor prihoda. I što je još važnije, kupovina je sigurna i vi imate još veću kontrolu!

Sigurni ste i zaštićeni od zloupotrebe

Kupac sada ima potpunu kontrolu svojih podataka i sredstava, a korisnici kartica u BiH plaćanja na internetu mogu još brže i sigurnije potvrditi putem aplikacije mobilnog bankarstva, m-bank. To znači da za svaku kupovinu koja se identifikuje kao rizična, putem aplikacije dolazi obavještenje o transakciji. Kako bi se potvrdila navedena transakcija, dovoljno je da korisnik po zaprimanju push poruke na mobilnom telefonu istu otvori te potvrdi unosom PIN-a, otiskom prsta ili prepoznavanjem lica, u zavisnosti od načina na koji se korisnik prijavljuje u m-bank aplikaciju. Ovo se zove EMV 3DS metoda potvrde plaćanja, koja povezuje dva nezavisna elementa prepoznavanja – PIN, otisak prsta ili prepoznavanje lica i vaš mobilni telefon, jer ste vi krajnji korisnik kartice. Na isti način odbijate transakciju, ukoliko za to postoji potreba. Brzo, jednostavno i sigurno!

U toku je i praznična kampanja, u kojoj možete bezbrižno kupovati i online kod odabranih trgovaca. Idealno je za praznike koji nam predstoje, jer bez izlaska iz kuće možete obaviti kupovinu za vama drage osobe. Želimo vam sretne praznike i sigurnu i ugodnu prazničnu kupovinu!

Komentari