air selfie

Britanska startup kompanija AirSelfie Holdings napravila je džepni dron AirSelfie za snimanje fotografija ili videozapisa iz vazduha, koji je težak svega 52 grama i može da leti vertikalno tri minuta na visini do 20 metara, prenosi Tanjug.

AirSelfie može da se nosi ispod poklopca pametnog telefona, a njime se upravlja pomoću virtuelnog džojstika na telefonu.

Dron je opremljen kamerom od pet megapiksela koja može da snima HD videozapise, a uz njega dolazi SD kartica od 4 GB.

AirSelfie je kompatibilan sa pametnim telefonima kao što su iPhone 6, 7 i 7 Plus, Samsung Galaxy S7, Edge, Huawei P9 i Google Pixel.

Nakon snimanja fotografija ili videozapisa dron će sletjeti u ruke korisnika, a snimljeni sadržaj se putem Wi-Fi mreže prenosi na telefon i bez problema dijeli na društvenim mrežama.

Uređaj je već dostupan u pretprodaji na sajtu Kickstarter, i prvih 1.000 naručilaca će imati priliku da ga kupi po cijeni od 199 dolara.

Regularna maloprodajna cijena će biti 300 dolara, a potrošači će takođe biti u mogućnosti da kupe dva AirSelfieja po cijeni od 478 dolara. Prvih 3.000 uređaja će se naći u redovnoj prodaji u martu 2017. godine.

Komentari