lord of the rings mmo

Prošle je godine najavljeno kako vlasnici Warframea planiraju lansirati novu MMO igru Lord of the Rings franšize. U međuvremenu se s tom igrom nije dogodilo ništa od značaja, sve do danas, kada je obznanjeno kako će se razvoju te igre pridružiti Amazon Game Studios.

Ovo inače ne čudi jer firma Amazon trenutno drži ekskluzivno pravo za LOTR seriju, a ideja za novu MMO igru došla je kao inspiracija nakon što je serija potvrđena. Međutim, u službenom pojašnjenju jasno stoji da serija i igra neće biti ni na koji način povezane.

Igra će se u konačnici razvijati u suradnji između Amazon Game Studiosa i kineske firme Leyou. Amazon će biti zadužen za distribuciju i promociju igre na europskom i američkom tržištu, a za razvoj igre angažovao je veterane MMO žanra koji su prethodno radili na Everquestu i World of Warcraftu.

Prošle godine igra je bila tek u fazi razrade ideja, a s obzirom da Amazon i Leyou ovom prigodom nisu imali ništa za prikazati, može se pretpostaviti da je još uvijek jako daleko od bilo kakvog izlaska. Nažalost, firma Amazon baš i nema dobru reputaciju s igrama: otkazali su projekat zvan Breakaway na kojemu su radili više od dvije godine, a njihov drugi MMO, New World, nikako da se približi konkretnom datumu izlaska.

Izvor: hcl.hr

Komentari