Apple je danas najavio novu verziju MacBook Air laptopa, čija cijena će se kretati od 999 dolara, te dva nova iPad Pro tableta – 11-inčni, te 12.9-inčni model čije su cijene 799 odnosno 949 dolara.

Novi MacBook Air donosi dvostruko brži procesor od prethodnika, do 80% bolju grafiku a osnovni model sada će imati dvostruko više prostora nego ranije (256GB). Najznačajnija promjena je nova Magic tastatura, koja je prvi put predstavljena nedavno na 16-inčnom MacBook Pro modelu, a koja je zasnovana na novom „scissor“ mehanizmu.

Što se tiče dizajna, Apple je ostao pri aluminijumskom unibody pristupu, a model  je dostupan u tri boje – gold, silver i space grey. Tu je i dalje 13-inčni retina display sa preko 4 miliona pixela, koji spada u sam vrh ponude koju trenutno možete naći u prodavnicama.

Nova iPad Pro linija ima dva uređaja, a od unaprjeđenja treba izdvojiti novi A12Z bionički čip za koji Apple otvoreno tvrdi da je brži od velikog broja dostupnih Windows PC procesora.

Oba uređaja dobili su i dodatnu Ultra Wide kameru te, kako Apple kaže, revolucionarni LiDAR skener sa posebnim senzorima koji će značajno unaprijediti rad sa fotografijama i video fajlovima. Apple tvrdi da će zahvaljujući LiDAR tehnologiji, iPad Pro biti najbolji uređaj za augmentativnu realnost trenutno na tržištu.

Što se tiče dodataka, tu su podrška za trackpad, koji je posebno osmišljen i prilagođen tablet uređajima, te Magic tastatura koja će zamijeniti staru, ne toliko popularnu, Butterfly tastaturu.

Oba iPad Pro uređaja već su dostupni za narudžbu, dok bi distribucija uređaja trebala da krene 25. marta, a novi MacBook Air biće dostupan na Apple sajtu od sledeće sedmice.

Komentari