Apple je započeo slanje preklopnih iPhone-a partneru za montažu Foxconn-u radi testiranja, a predviđeno izdanje zakazano je za septembar 2022. godine, tvrdi se u novom kineskom izveštaju.

Pozivajući se na izvore lanca snabdevanja, Economic Daily News kaže da testiranje uključuje procenu upotrebe OLED ili Micro-LED tehnologije prikaza, jer će izbor bilo kog ekrana uticati na naknadne metode sklapanja.

Takođe je rečeno da je Apple zatražio od Foxconna da proceni ležajeve (sklopiva komponenta) uređaja sa preko 100.000 testova otvaranja i zatvaranja. Izveštaj napominje da slični testovi za redovne prenosne računare zahtevaju da se otvaraju i zatvaraju između 20.000 i 30.000 puta.

Izveštaj ne nudi dodatne informacije o dizajnu sklopivog uređaja, ali napominje da će Samsung obezbediti panel za ekran, što potencijalno potkrepljuje glasine da je Apple naručio uzorke preklopnih ekrana od korejske kompanije.

Prema dojavljivaču Jonu Prosseru, Apple radi na sklopivom prototipu iPhone-a koji sadrži dva odvojena displeja koji su povezani šarkom, a ne jednim displejem kao što je Samsung Galaxy Fold.

Prosser kaže da je sklopivi „iPhone“ ima zaobljene ivice od nerđajućeg čelika slične iPhone-u 11 i da nema urez, već „sićušno čelo“ na spoljnom displeju za Face ID.

Glasine o tome da Apple radi na preklopnom iPhone-u datiraju još od 2016. godine, a postoji i niz preklopnih Apple patenata, uključujući jedan koji opisuje uređaj sa dva odvojena ekrana koji se mogu spojiti da bi se stvorio jedan saviljivi uređaj sa šarkom. S tim u vezi, glasine o preklopnom iPhone-u ne nude konsenzus oko toga da li će se i kada takav uređaj pojaviti na tržištu.

(Izvor: Benchmark)

Komentari