builders of egypt

Dok su klasične strateške igre u stalnom opadanju, graditeljski žanr raste. Tu imamo igre poput Cities Skylines, Surviving Mars, Tropico, Anno i druge. Toj će se ekipi uskoro pridružiti i još jedna igra po imenu Builders of Egypt.

Igra svojim izgledom uvelike podsjeća na odličnu graditeljsku igru imena Pharaoh, izašlu davne 1999. godine – samo u modernijem ruhu. To svkako podrazumijeva dolinu Nila kao mjesto radnje te vremenski period starog Egipta. Iz gameplay perspektive obožavatelji žanra će biti kao kod kuće, a njihove vještine urbanog planiranja će itekako doći do izražaja.

Uz izgradnju brojnih građevina tu će biti i skupljanja resursa kako bi zadovoljili potrebe brojnog stanovništva. Tu će biti i diplomacije, a s obzirom kako se radi o Egiptu, očekujte i veliku ulogu religije i mogućnost izgradnje brojnih spomenika, hramova i naravno – piramida!

Proizvođač se odlučio prikazati ih u njihovoj punoj, kolosalnoj slavi pa će izgradnja istih biti izazovan zahvat. Zahvat koji, ako niste oprezni, ima potencijal upropastiti krhku ekonomsku ravnotežu koju ste se tokom igre trudili uspostaviti.

Izvor: hcl.hr

Komentari