apple ios

Apple je objavio prve javne beta buildove za iOS 13, iPadOS i macOS Catalina. Sve tri nove verzija operativnih sistema su najavljene ranije ovog mjeseca, tokom kompanijine godišnje konferencije za developere. U međuvremenu se pojavilo nekoliko verzija za developere, a sada je Apple odlučio da omogući otvorenu betu svima onima koji žele da se uključe u program testiranja.

Kako bi se pristupilo otvorenoj beti za pomenute operativne sisteme, potrebno je otići na ovaj sajt. Odavde će korisniku stizati beta buildovi sve do objave konačnih verzija operativnih sistema, koje bi trebalo da budu dostupne ove jeseni.

Beta za iOS 13 je trebalo da stigne tokom jula, ali je Apple odlučio da je softver dovoljno stabilan i da može da bude objavljen nedelju dana ranije. Naravno, kako se radi o prvim javnim beta testovima, očekuje se da će imati dosta bagova i problema sa performansama, tako da će zahtjevati ispravke i poliranje.

Naravno, beta testovi i služe tome da se ovi problemi otklone, tako da se ne preporučuje instaliranje iOS 13, iPadOS i macOS Catalina beta buildova na glavnim uređajima koji se koriste.

Izvor: benchmark.rs

Komentari