Iako je fajlove moguće slati u obliku attachnmenta u mailu, ovaj proces je poprilično težak ukoliko je potrebno poslati nekoliko gigabajta fajlova. Novi Dropbox Transfer će ovaj proces svima olakšati, a omogućava slanje do 100GB fajlova. Ovo je pet puta više nego što neki drugi servisi trenutno omogućavaju.

Pored ovoga, korisnicima čak neće biti potrebno ni da imaju Dropbox nalog kako bi primali fajlove preko Transfera. Prema navodima Dropbox tima, kompletan proces slanja ovako velike količine fajlova je jednostavan i automatizovan.

transfer crate

Potrebno je samo prevući fajlove za upload na računaru, ili dodati one koji su već u Dropboxu. Nakon što se transfer kreira, dobija se link koji se može kopirati bilo gde. Link se može poslati bilo kome, a moguće je poslati i automatski generisani mail sa Transfera. Primaoci će dobiti kopije fajlova, dok će originali ostati netaknuti.

Dropbox Transfer stiže i sa različitim alatkama, koje korisnicima omogućavaju da prilagode svoje iskustvo. Servis je trenutno dostupan u beti i samo selektovanom broju korisnika, ali će uskoro stići svim Dropbox korisnicima.

Izvor: benchmark.rs

Komentari