comand and conquer remaster

Zadnjih deset godina u industriji videoigara postalo je jako popularno raditi remastere i prerade starih igara. Nekima je to bio pokušaj brze zarade, a nekima povod da se vrate voljenim igrama. Brojni su izdavači remasteriovali svoje kataloge starih igara, no jedna je firma bila neobično suzdržana u tome. Dok su fanovi sazivali remastere Mass Effect i Dead Space serijala, Electronic Arts je ostao nezainteresiran za takvo nešto.

Međutim, i kod njih se situacija promijenila. Lansirali su remaster Burnout Paradisea, a nakon prošlogodišnjeg fijaska s mobilnim Command & Conquer naslovom najavili su kako za PC rade remaster C&C-a. Sada su ipak otkrili da će do trećeg mjeseca 2021. godine lansirati još nekoliko remastera iz “voljenih franšiza”. Nije rečeno kojih tačno, ali je moguće da se radi o napuštenim serijalima kao što su SimCity, Crysis, Medal of Honor, Wing Commander i drugi.

Neki će reći da su im remasteri jedino i preostali kad nisu u stanju napraviti poštene nastavke za te igre. No, ne treba očekivati da će se EA u budućnosti potpuno prebaciti na iskorištavanje nostalgije jer pet njihovih studija radi na novim igrama, od kojih je jedna potpuno novi IP.

Izvor: hcl.hr

Komentari