facetune app

Jedna od najprodavanijih foto aplikacija mobilne ere sada je dobila nastavak – i po prvi put je besplatna u App Store-u. FaceTune 2, izraelske firme Lightricks, stigao je na iOS prošle nedjelje sa gomilom poboljšanja u odnosu na prethodnu verziju, ali za prave performanse ove aplikacije ipak ćete se morati pretplatiti ili doplatiti.

Ako ste od onih koji vole praviti savršene selfije, teško je zamisliti da postoji moćniji alat od ovoga koji stiže iz Lightricks-a.

Live-preview vam omogućava da vidite i pratite efekte kao što su „izbjeljivanje zuba“ i „uglađivanje kože.“ Opcijama i alatima lako i brzo na fotografiji možete preoblikovati oči, nos, usta i bradu, a FaceTune automatski detektuje i kreira vaš 3D model !

„Relight“ je alat za korekciju svjetla i to su samo neke opcije pored kojih postoji i gomila drugih: četkica za retuširanje, filteri, nijanse, itd.

Cijeli „meni“ opcija biće vam dostupan uz doplatu od par dolara: 4 dolara za mjesec, 15 za 6 mjeseci ili 20 na godišnjem nivou iako to nekome može zvučati suludo. Međutim, kreatori kažu da se s takvim cijenama može napraviti dobar posao pogotovo sa originalnom politikom App Store-a –„plati za download.“

Najimpresivnija stvar FaceTune-a je način kako identifikuje, a zatim i manipuliše dijelovima lica bez da morate pažljivo da ih uvećavate kao što je to nekad bilo na Adobe Photoshopu, recimo.

Pravljenje selfija i „digitalna plastična hirurgija“ sa par poteza su korak dalje u foto editovanju. Više od 6 miliona ljudi je kupilo originalnu aplikaciju i to je izgleda dokaz da je aplikacija prihvaćena kao „mobilni bjuti šop“.  Ako pravite stotine selfija da nađete jedan savršeni za Instagram, onda je ovo je stvar za vas.

Komentari