Final Fantasy VII Remake Pogledajte skroz nove likove i lokacije

Čak četiri nova lika su predstavljena u Square-ovoj zadnjoj objavi. Prvi je Andrea Rhodea, vlasnik Honeybee Inn-a. On je taj koji dovodi žene na “kastinge” za Don Corneo-а, јеzivo debelog lika koji traži ženu svako veče u Wall Market zoni Midgarovog Sektora 6. Takođe sa zaduženjem da odobrava žene za Dona je i Madam M, koja drži Wall Marketov maserski salon, a tu je i Chocobo Sam, koji kao što mu ime sugeriše radi poslove vezane za Chocobo ptice. Pored toga što pomaže Corneo-u, takođe je vlasnik servisa zvanog Sam’s Delivery.

Don Corneo je definitivno proširio svoju mrežu u Remake-u, jer pored spomenutih likova tu je i mladi čovjek pod imenom Leslie Kyle, koga Square opisuje kao Don-ovog lakeja. Corneov Lakej je inače ime vrste neprijatelja iz originalne igre, tako da je Kylova pozicija najvjerovatnije referenca na to. Za sada se nisu pojavili Scotch i Kotch, Donovi plaćenici iz originala.

Novi screenshotovi pokazuju osvijetljeni Wall Market, ali otkrivaju i postojanje nove lokacije Corneo Colosseum, arenu za borbe gdje se igrači mogu suočiti sa različitim neprijateljima za mnoge nagrade. Ovo zvuči i izgleda baš kao Battle Square iz Gold Saucer-a u originalnoj igri. Pošto definitivno nećemo posjetiti Gold Saucer u chapterima koje ovaj dio Remake-a pokriva, ima smisla što je lokacija tog tipa dodata u novi Wall Market.

Ovaj dugo čekani Remake dolazi 11. aprila samo na PlayStation 4.

Izvor: adria.ign.com

Komentari