Gejmer umro tokom 24h strima

League of Legends gejming maraton je ušao u Ginisovu knjigu rekorda, a jedan sličan poduhvat završio se na najtragičniji mogući način.

Poznati World of Tanks igrač i strimer, Brajan “Poshybrid” Vinou, preminuo je prethodne noći prilikom dvadesetčetvoročasovnog strima, čiji je cilj bio da se sva prikupljena sredstva daju u dobrotvorne svrhe, piše Play.co.rs.

Prema informacijama koje su dali njegovi moderatori sa strima, on je oko pola 4 noću otišao na pauzu kako bi ispušio cigaretu prije nego što se vrati da nastavi sa strimovanjem, i pritom je ostavio strim uključen. Ali se sa puš-pauze nikada nije vratio, a strim je sve vrijeme radio.

Publika na strimu je mislila da jednostavno nije izdržao 24h i da je zaspao. Međutim, kako je prošao skoro cijeli dan, a od njega nije bilo ni traga ni glasa, jedan od njegovih glavnih moderatora ga je kontaktirao preko Discorda i privatnih poruka oko 19h sutradan.

Na te poruke nije odgovorio PoShYbRiD, već osoba koja se predstavila kao detektiv, koji je potvrdio da je Brajan preminuo pod nerazjašnjenim okolnostima, ali se ubrzo ispostavilo da je do toga došlo zbog komplikacija sa radom srca, najvjerovatnije zbog lišavanja sna, ali i teške pušačke navike, jer je bilo poznato da je Brajan strastveni pušač. Brajan je imao 34 godine.

PoShYbRiD je bio veoma popularna ličnost u World of Tanks zajednici, znali su ga kao veselog momka koji je uvijek volio da zbija šale, i na Redditu možete pročitati neke od pozitivnih komentara o njemu, kada se saznalo za tragičnu vijest.

Iako je ova smrt veoma, veoma rijedak slučaj, ovo svakako nije prvi put da se ovako nešto desi, i mišljenje mnogih je da bi Twitch morao da uvede otvorenu zabranu strimovanja nakon određenog vremena, kako bi ovakve stvari prestale da se dešavaju. Mnogi strimeri osjećaju potrebu da moraju neprestano da strimuju i da idu u ekstreme kako bi zadržali publiku, ali i privukli potencijalno novu, jer je teško probiti se u sve većem moru strimera, navodi Play.co.rs.

Komentari