Hoverbike leteci motocikl

“Hoversurf”, ruska kompanija koja pravi dronove, prošle nedjelje postavila je video prikazujući svoj najnovij prototip: The Scorpion-3, lebdeći motocikl na električni pogon sa jednim sjedištem koji izgleda stvarno super, ali koji vjerovatno neće uskoro biti spreman za “X Games.”

Proizvođači kažu da su željeli da kombinuju motocikl sa tehnologijom dronova za snimanje iz vazduha kako bi stvorili “instrument za ekstremne sportove”. “Električni avion” je namijenjen i za “amatere i profesionalne moreplovce” kažu iz “Hoversurf-a”.

Ne zahtjeva ni dozvolu za upravljanje motociklom, a ni pilotsku dozvolu za upravljanje. Samo, treba dobro da čuvate noge.

“Hoversurf” je uporedio “Scorpion-3” sa drugim “superizgledajućim” putničkim prototipima kao što su “Malloy”, “Aeofex, “E-Volo”, i “Ehang”. Lebdeći motocikl koristi poseban softver koji mu ograničava opseg i brzinu kako bi osigurao bezbjedan prevoz, kažu iz kompanije i navode da je Scorpion dizajn inspirisan “teškim sportskim okvirom motocikla” i “u suštini surfuje kroz vazduh mjenjajući visinu i pravac.”

Sada kada vidimo koliko-toliko pristojnu tehnologiju letećeg motocikla, pitanje je šta je sljedeće? Jasno je da se pojavljuje veliki broj inženjera i investitora sa velikim idejama i viškom novca za trošenje.

YouTube senzacija i pronalazač Colin Furze pokazao je svoj leteći motocikl prošle godine, koji legitimno lebdi kratko vrijeme. I američko Minstarstvo odbrane nedavno je najavilo dogovor sa “Malloy Aeronautics”, kompanijom iz UK a, za razvoj vozila za vojsku SAD-a.

Vlasti iz Dubaia je postigle su dogovor sa Ehang-om da testiraju vazdušne taksi-dronove na nebu iznad grada, kasnije ove godine.

I “Jetpacks” i leteći automobili! Svi od “Uber-a” do “Airbusa” rade na prototipu.

Komentari