huawei app gallery

Postepeno širenje dostupnosti 5G podrazumijeva revolucionarno mobilno iskustvo. Korisnici sve više koriste niz različitih uređaja u raznim uslovima, dok su mobilne aplikacije ključne za bogatiji doživljaj povezanosti. Huawei vjeruje da će potražnja za pametnijim aplikacijama samo rasti i pritom želi biti među prvima koji će omogućiti ovu snažnu promjenu.

“Privatnost – pod tvojom kontrolom’ uvijek je bila ključna stavka naše filozofije”, komentarisao je Richard Yu, CEO Huawei Consumer Business Grupe. “Zaštitu privatnosti i cyber sigurnost postavljamo kao glavne prioritete svih naših poslovnih aktivnosti i strogo ih primjenjujemo u svim fazama naših proizvoda. U HUAWEI AppGallery-ju imamo i najstroža rješenja za privatnost i cyber sigurnost“, ističe Yu.

HUAWEI AppGallery – platforma za distribuciju aplikacija pruža novu alternativu svojim korisnicima. Kao jedna je od prve tri svjetske trgovine za aplikacije, HUAWEI AppGallery sada je dostupan u preko 170 zemalja / regija s 400 miliona aktivnih korisnika mjesečno (MAU) koji pokrivaju glavne aplikacije i usluge širom svijeta.

„Huawei ima stotine miliona korisnika širom svijeta, što postavlja solidne temelje za razvoj ekosistema. Zajedno s HMS Core-om Huawei je predan pružanju najboljih i inovativnih aplikacija za korisnike. Za brend koja se naglo popeo na 10. mjesto na Brand Finance 2020 godišnjoj ljestvici vrijednosti svjetskih brendova, ništa se ne čini nemogućim. Huawei je uložio u više od 3.000 inženjera na području razvoja ekosistema. Huawei također pruža operativnu podršku na jednom mjestu za programere širom svijeta, kao i financiranje programa poput „Shining-Star“ za podsticanje inovacija“, ističu u Huaweiju.

HUAWEI AppGallery dolazi s cjelovitim sistemom sigurnosti i zaštite, uključujući provjeru stvarnog imena programera i postupak pregleda u četiri koraka za siguran rad aplikacije, tvrde u Huaweiju i objašnjavaju da sve aplikacije prolaze strogi test provjere kako bi spriječili programere da djeluju zlonamjerno. Također, tu je i sistem određivanja dobi kako bi se stvorilo sigurno okruženje za djecu, te filtriranje aplikacija koje nisu prikladne za njihov dobni raspon, objašnjavaju u Huaweiju.

AppGallery sadržava najvišu razinu provjere za izoliranje i zaštitu osjetljivih podataka korisnika i privatnosti. Osjetljivi podaci – poput biometrijskih podataka – nikada se neće obrađivati izvan Huawei uređaja, te korisniku daju potpunu kontrolu nad njihovim ličnim podacima. Što je još važnije, svi se podaci korisnika također anonimiziraju i pohranjuju lokalno, što odgovara regiji svakog korisnika, tvrde u Huaweiju.

Huawei se također zalaže za stvaranje najboljeg korisničkog iskustva pružanjem kvalitetnih aplikacija. U svom najnovijem partnerstvu, Huawei je surađivao s News UK-om, jednom od najvećih britanskih medijskih kompanija, kako bi korisnicima Huaweija osigurao najtačnije i najnovije vijesti. Korisnici Huaweija uživat će u pristupu dnevnim člancima, radio emisijama i ekskluzivnom sadržaju na svojim Huawei uređajima.

Izvor: ictbusiness.info

Komentari