igra grimoire napokon na trzistu nakon 20 godina

Cleveland Mark Blakemore čovjek je koji je izraz “probiti rok” digao na potpuno novi nivo. Njegova igra Grimoire: Heralds of the Winged Exemplar trebala je na tržište izaći 1997. ali je svjetlo dana ugledala tek nedavno. Razlog – pa Mark je malo probio rok (ovo je njegovo zvanično objašnjenje).

S druge strane, vrlo je moguće da će Markovo probijanje roka postati odličan poslovni potez jer su retro igre sada veoma popularne, a ako ste ljubitelj starih RPG igara onda će Grimoire: Heralds of the Winged Exemplar biti prava psolastica za vas. Izgleda da će Cleveland Mark svoju ljenost jako dobro naplatiti.

Kada krenete igrati Grimoire-a vrlo brzo ćete uočiti jedan veliki problem – igra nema uputstva. Naime, 90-ih godina kada su ove igre bile jako popularne, developeri su kad izbace novi naslov često uz njega kupcima davali i odštampane priručnike koji su služili kao tutorijali koji vas vode kroz osnovne komande i mogućnosti u igri. Ovdje toga nema, pa ćete prvi dio igranja provesti u otkrivanju osnovnih komandi i gubljenju živaca.

Cleveland Mark je već najavio da je manual u izradi i da će biti spreman uskoro, ali uskoro je veoma relativan pojam kada je on u pitanju.

Ispod možete pogledati teaser za demo kojim je najavljeno “uskoro” puštanje igre na tržište. To je bilo prije gotovo 5 godina.

Komentari