esports ima sve vise investitora

Pojam eSport sve češće spominjemo na portalu, a uvjereni smo kako ćemo ga u budućnosti još znatno češće spominjati. Naime, radi se o industriji koja iz godine u godinu raste i koja ima sve više interesenata na raznim frontovima.

S jedne strane tu su razvijatelji igara koji se žele probiti na tržištu i koji žele stvoriti neke nove uspješnice koje će igrači rado kupiti i instalirati na svoje igraće konzole.

S druge strane tu imamo mnogobrojne igraće, čiji broj također raste iz godine u godinu, a koje sve više privlači svijet video igara jer shvataju kako mnogi gejmeri dobro zarađuju igrajući igre.

No, sada se u igru uključuje i treća strana, odnosno investitori koji se spremni ulagati svoj novac u industriju igara jer vide koliko ona daleko i široko može ići.

Prema nekim istraživanjima koja su se pojavila, industrija video igara ove je godine porasla za 13,3 posto, na vrijednost od 16,2 milijarde dolara. Trenutna vrijednost cjelokupne industrije video igara kreće se nešto iznad 130 milijardi dolara, no svake godine doživljava određeni rast.

Zanimljivo je vidjeti i podatak da je u svijetu aktivno oko 2.3 milijarde igrača, što zapravo čini 1/4 čovječanstva.

Ove ogromne brojke i konstantni rast okidač su za sve veća ulaganja investitora u ovaj sektor.

Kako video igre mogu donositi kvalitetnu zaradu možda najbolje prikazuje popularni Fortnite koji je u kratkom roku pokupio simpatije igrača širom svijeta. Iako je igra besplatna, igrači mogu uložiti novac u kupovanje kostima i dodatnih moći, što je kreatorima igre do sada donijelo više od milijardu dolara.

Investitori se u industriju video igara mogu uključiti na razne načine: od kupovanja vlastitog gaming tima, preko stvaranje platforme za igranje igara, ulaganja u proizvode i video igre, pa sve do raznih inovacija u području video igranja.

Veliki turniri popraćeni su ogromnim nagradama (više milionskim), ali i mnoštvom publike koja ova događanja prati kako na stadionima tako i putem live prenosa na računarima.

Izvor: pcchip.hr

Komentari