iphone xr se ne prodaje kako se ocekivalo

Iako je iPhone XR najjeftiniji od ovogodišnjih novih Apple telefona, očekivalo se da bude i najprodavaniji u seriji, ali izgleda da ovo nije slučaj. Prema izveštaju Nikkei Asian Reviewa, najpristupačniji ovogodišnji iPhone trenutno ne ostvaruje pretjerano dobru prodaju, a ovo je dovelo do toga da Apple otkaže pojačanu proizvodnju modela.

Ovaj potez signalizira razočaravajuću potražnju za iPhone XR modelom, a Apple je Foxconn i Pegatron proizvodnim postrojenjima poslao instrukcije da prekinu sa implementiranjem dodatnih proizvodnih linija. Obe kompanije sklapaju Apple telefone, zajedno sa Wistronom.

Ovaj potez praktično znači da će Foxconn proizvoditi oko 100.000 manje telefona svakog dana kako bi se reflektovala predviđena potražnja. To predstavlja za 20 do 25 procenata manje u odnosu na Apple-ove najoptimističnije prognoze.

Pegatron se suočava sa sličnim problemima, dok Wistron postrojenja služe za podršku ukoliko druge dve fabrike budu prebukirane (za šta izvori suzgerišu da se neće desiti tokom ove praznične sezone).

Iako je Apple imao velika očekivanja za XR model, kompanija sada zapravo ima više porudžbina za iPhone 8 i 8 Plus, a kombinovano dva starija modela imaju oko pet miliona više porudžbina. Apple je očekivao prodaju oko 20 miliona ovih modela, ali je ta brojka sada skočila na 25 miliona.

Izvor: benchmark.rs

Komentari