nakon azuriranja u Minecraftu je nestao nadimak Notch

Kad čujete termin “notch” šanse su da pomislite na onaj iritantni “zub” s modernih mobitela prije nego na Markusa “Notcha” Perssona. Čovjek koji je stvorio Minecraft već se godinama ne bavi tom igrom i nakon nje u industriji videoigara nije napravio ništa značajno. Minecraft je, svakako, danas u vlasništvu firme Microsoft, a čini se kako bi najradije u potpunosti preuzeli zasluge za tu igru.

Naime, nakon zadnjeg ažuriranja u Minecraftu je nestao nadimak Notch. Isti se nasumično pojavljivao u rečenicama “Made by Notch!” i “The Work of Notch!” kao žuti tekst prilikom učitavanja igre. Sada tih rečenica više nema, iako Markus Persson ostaje naveden kao autor igre u creditsima koje ionako niko ne gleda.

Iz Mojanga i Microsofta nisu se oglasili o ovom potezu, ali za pretpostaviti je da su smatrali kako im poveznica s kreatorom igre šteti. Naime, Persson se u nekoliko navrata na Twitteru “razmahao” i ponudio svoje definicije roda, popljuvao feministkinje te izrazio stavove o LGBTQ zajednici koji su u izravnom kontrastu s korporativnom politikom u Microsoftu.

Izvor. hcl.hr

Komentari