kupovina kriptovaluta u bih

Čitamo svakodnevno godinama unazad o kripto-hajpu. Svi kupuju kriptovalute, većina zarađuje, a poneko i izgubi novac. Možda ste bili u iskušenju da i sami uđete u svijet kriptovaluta, ali ste vrlo vjerovatno odustali kada ste dobili odbijenicu od Binanca-a da ne možete uplatiti balans – jer ste iz Bosne i Hercegovine.

Ako ste još uvijek zagrijani da kupujete kriptovalute, donosimo vam vrlo jednostavan način kako da uz pomoć Binance aplikacije (najpopularnije aplikacije za kripto trejdovanje) i AdvCash servisa uplaćujete novac sa kreditne kartice i isplaćujete vaš zarađeni novac na kriptovalutama.

Šta je potrebno za uspješno kupovanje kriptovaluta u BiH?

  1. Binance nalog – (registruj se na binance.com)
  2. AdvCash nalog – (registruj se na advcash.com)
  3. Lična karta/pasoš ili vozačka za verifikaciju
  4. E-mail i broj telefona za dodatnu verifikaciju
  5. Kamera da izvršite selfie verifikaciju

* Moraćete da šaljete ovim aplikacijama vaše lične podatke. Ne brinite, oni su potpuno zaštićeni. Ovo je minimalna verfikacija zbog KYC (Know Your Customer), jer je mnogo prevara u kripto svijetu, tako da aplikacije koje pružaju usluge trgovanja moraju da zaštite i sebe, ali i vas. 

Ako hoćete da tredujete kriptovalutama, preporuka je da koristite kripto.ba sajt koji ima sve podatke za preko 6000 različitih kriptovaluta. Na njemu ćete pronaći cijene, promjene cijena, dijagrame kao i vijesti iz kripto svijeta.

Binance registracija kao prvi korak

binance u bihZa početak se registrujte na binance.com ili skinite aplikaciju za vaš iOS ili Android telefon. Prođite jednostavan proces registracije sa e-mail adresom. Ako pokušate da se registrujete samo sa mobilnim telefonom, to vam neće uspjeti jer u listi zemalja nije navedena BiH.

Uradite potrebne verifikacije (e-mail potvrdu, broj telefona – SMS verifikaciju), pa se nakon toga spremite za selfie verifikaciju prema uputstvima iz aplikacije. Kada sve to završite još će vam trebati slika pasoša ili lične karte.

AdvCash registracija kao drugi korak 

advcash uplate iz bihProcedura je slična kao za Binance, sa razlikom što AdvCash nema aplikaciju, već ćete sve obavljati preko sajta. Preporuka je da koristite mobilni telefon zbog selfie verifikacije (ukoliko nemate kameru na računaru).

Za verifikaciju vam preporučujemo da koristite vozačku dozvolu, zbog sitnih slova na drugoj strani lične karte koja se ne vide jasno, pa ukoliko nemate odličnu kameru, odbiće vam verifikaciju.

Kada uspješno verifikujete (proces traje oko 10 minuta), potrebno je dodati vaše lične podatke u tab “Personal Info”.

Kada završite verifikaciju pojaviće vam se ispod imena “Verified” ispisano zelenim slovima.

Treći korak: Linkovanje AdvCash naloga sa Binance nalogom

binance i advcash bihDa biste kupovali kriptovalute na Binance-u potrebno je da linkujete AdvCash sa Binance nalogom. To ćete uraditi jednostavno klikom na “Buy Crypto” gdje će vam odmah ponuditi da linkujete Binance nalog.

Nakon što kliknete otvoriće vam se u novom tabu Binance sajt. Ulogujte se u svoj nalog i potvrdite e-mailom linkovanje između naloga.

I to je sve! Napokon ste spremni da kupujete kriptovalute čak i iz Bosne i Hercegovine na Binancu.

Dodavanje balansa na AdvCash

kupovina kriptovalutaSada kada ste prošli sve ove korake, potrebno je da dodate balans sa vaše kreditne kartice na AdvCash nalog. To ćete uraditi tako što odete na “Deposit Funds”.

Tu unesete iznos koji želite da uplatite u USD, EUR ili RUB, te izaberete između Visa ili MasterCard kartice.

Kliknete na Deposit i novac ce vam se pojaviti ispod vašeg imena kroz 10 minuta na nalogu, nakon čega ste spremni da kupite kriptovalutu i plebiscite na Binance.

* Ukoliko uplaćujete veće iznose, moguće je da će vam AdvCash tražiti da pošaljete sliku kartice (prve strane samo) sa pokrivenim srednjim ciframa kartice. Pokriti dio brojeva kartice možete prstom ili papirom. Ukoliko vam ovo budu tražili, desiće samo jednom i nakon toga možete da dodajete koliko god želite na vaš balans. 

Kupovina kriptovaluta i prebacivanje na Binance za dalje trgovanje

kupovina kripto iz bih binancePosljedni korak jeste da, nakon što vam se pojavi balans uplaćen na AdvCash nalogu, kupite sa njim željenu kriptovalutu koja će se automatski prebaciti u Binance nalog.

Preporuka je da kupujete stabilcoin (valuta koja ima jednak omjer sa dolarom) i onda sa tom valutom možete da kupujete druge valute unutar Binance aplikacije. Na primjer, vaš izbor može biti USDT Tether (koji će se nalaziti odmah ispod Bitcoina) na listi ponuđenih valuta.

Kliknete na Buy i otvoriće vam se prozor gdje treba da unesete iznos koji želite da prebacite. Kada završite kupovinu tražiće vam verifikaciju putem e-maila.

Kupljena kriptovaluta će se pojaviti u vašem Binance nalogu kroz 10 minuta.

Komentari