iphone baterija trajanje

Smartphone svakog korisnika sigurno se barem jednom ispraznio kada ga je najviše trebao, a situacija nije ništa drugačija ni sa Appleovim pametnim telefonima. IPhone nije zamišljen kao uređaj čija će baterija trajati po nekoliko dana, ali i za njega postoje jednostavni trikovi uz koje bateriju možemo sačuvati kada nam je to potrebno.

Jedna od najvećih zabluda korisnika je mišljenje da baterija iPhonea traje duže ako ugasimo sve otvorene aplikacije koje ne koristimo. Međutim, gašenje starih i paljenje novih aplikacija zapravo će „pojesti“ više energije. Stoga ih treba zatvarati samo kada se one smrznu ili počnu stvarati probleme.

iphone baterija

Problem može nastati i uslijed prenatrpanosti telefona aplikacijama.

Potrošnju baterije možemo smanjiti na nekoliko načina. Prvi od njih je uključivanje avionskog režima (eng. Airplane mode) u područjima slabog ili nikakvog signala. Tako iPhone neće pokušavati uspostaviti vezu s najbližom bazom podataka i trošit će manje snage nego što bi mogao.

Druge dvije opcije su puno jednostavnije. Naime, snagu telefona štedite kada isključite Wi-Fi opciju ako u blizini nemate dostupne mreže na koje bi se mogli spojiti. Ista stvar vrijedi i za Bluetooth ako ga ne koristite.

Još jedna jednostavna solucija za očuvanje baterije je prilagodba osvjetljenja ekrana. Naravno, iPhone najmanje „troši“ kada je svjetlost na minimumu, ali postoji i druga opcija. Uređaj može prikaz telefona prilagoditi razini svjetla u okolini uz pomoć značajke za automatsko prilagodjavanje osvjetljenju ambijenta koju možete aktivirati među opcijama.

IPhone također možete prebaciti na način rada Low Power kada baterija dođe do posljednjih 20 posto energije. Na taj način telefon će izdržati još tri sata, pod uvjetom da ga ne koristite pretjerano.

Uštedu energije možete ostvariti pomoću light verzija raznih aplikacija za društvene mreže. Umjesto originalnih aplikacija za Facebook, Twitter i Messenger, instalirajte Facebook Lite, Twitter Lite i Messenger Lite. Tako ćete dugoročno moći spasiti bateriju kada vam ona najviše zatreba.

Izvor: pcchip.hr

 

Komentari