kina ovela ogranicenja igranja igrica za djecu

Svjetska zdravstvena organizacija je prošle godine zvanično uvrstila ovisnost od igranja kompjuterskih igara na listu mentalnih bolesti. Kina je tim povodom povukla konkretne poteze i uvela određene zabrane za djecu koje se tiču vremena provedenog na računarima i ostalim gejming uređajima za on-line igranje.

Djeci i tinejdžerima mlađim od 18 godina nije dozvoljeno igranje igrica u periodu od 22 h do 8 h, dok je igranje igara preko dana ograničeno na sat i po tokom radne sedmice, dok je vikendom i praznicima produženo na maksimalno 180 minuta. Vlasti su utvrdile da ovakva ograničenja svode na minimum rizik po mentalno zdravlje djece.

Međutim, nisu se samo na tome zaustavili. Nova pravila uvode i druga ograničenja koja se tiču mikro-transakcija, pa tako djeca uzrasta od 8 do 16 godina mogu da potroše maksimalno 26 evra, a tinejdžeri 52 evra mjesečno na svojim on-line nalozima. Dio napora je usmjeren na razvoj identifikacionog sistema koji će provajderima internet i gejming usluga, omogućiti lakše identifikovanje uzrasta mladih gejmera.

Kina je druga po veličini, tržište gejming industrije na svijetu!

Izvor: benchmark.rs

Komentari