“Memorijska kartica” od 1TB za Xbox Series konzole bit će papreno skupa

Glasine su bile istinite – minijaturni SSD u obliku kartice kojom će se proširivati prostor za instalaciju igara na Xbox Series S i X konzolama bit će iznimno skup dodatak. U SAD-u je trgovački lanac Best Buy krenuo primati narudžbe za spomenutu karticu od jednog terabajta po cijeni od 219,99 američkih dolara. To je blizu pola cijene od Xbox Series X konzole, a najbolja usporedba je ta da je Xbox Series S konzola svega 80 dolara skuplja od ove kartice.

Za sada su Microsoft i firma Seagate, koja proizvodi ove SSD kartice, najavili samo model od 1 TB. Vjerovatno će se s vremenom pojaviti još modela drugačijih kapaciteta, no sigurno je to da će kupnja ovakvih kartica biti jedini način za proširenje kapaciteta Xbox konzola za instalaciju igara. Naime, ni Xbox Series konzole neće moći pokretati nove igre s prijenosnih USB diskova već samo stare Xbox One naslove.

Cijena ovih kartica mogla bi biti trn u oku kupaca jeftinije Xbox Series S konzole koja dolazi s diskom od 512 GB. Želi li korisnik nadograditi tu konzolu s karticom od 1 TB, na kraju će je platiti više nego snažniji Xbox Series X model. U tom slučaju čak nije suluda pomisao da su dvije Xbox Series S konzole isplativija kupovina od jednog Series S-a s dodatnom SSD karticom.

Izvor: hcl.hr

Komentari