ms paint i dalje zivi

Nakon što je objava o povlačenju MS Paint aplikacije, nakon 32 godine postojanja, izazvala neočekivano negativne reakcije, iz Microsoft-a su se oglasili da pojasni stvari.

Naime, iako aplikacija više neće biti dio njihovog development programa niti dio njihovog Windows 10 Fall Creators Update-a, MS Paint neće potpuno nestati. Biće dostupan besplatno na Windows Store, a osim toga, sve njegove funkcionalnosti biće integrisane u novu Paint 3D aplikaciju.

„Ovih dana gledamo neočekivanu podršku i nostalgiju oko MS Painta i želim da naglasim da će aplikacija nastaviti da živi i da samo dobija novi dom te da će biti potpuno besplatna“, naglasila je Megan Saunders, koja upravlja 3D sektorom u Microsoftu.

Drugim riječima, MS Paint doživjeće sudbinu Microsoft Explorera nakon što je predstavljen Edge. Dakle aplikacija neće nestati, ali će se iz Microsofta truditi da korisnike nagovore da se prebace na Paint 3D.

Ukoliko uživate u pravljenju loših crteža moćićete to nastaviti i u budućnosti, ali kako bi vam dokazali da se MS Paint može koristiti za stvaranje nevjerovatno realističnih slika, pogledajte video ispod:

Komentari